У школах вчитимуть стріляти

У школи з наступного року можуть повернутися вчителі військової справи.

“Є демобілізовані бійці, які могли б розповісти дітям про армію, – говорить перший заступник міністра оборони Іван Руснак. – Старшокласників можна запрошувати на полігони – вивчати зброю, стріляти. Таким чином ми зможемо виявляти, хто з них здатний до військової справи, і довідаємося, хто хотів би служити в ЗСУ”.

Також у Міноборони пропонують дати школам військовий профіль: наприклад, якщо поруч зі школою є прикордонна застава – повинні готувати прикордонників, якщо танкова частина – танкістів і т.д.

“Починати можна з 5 класу. Дітям буде цікаво, навіть якщо починати з однієї години на тиждень, а з часом збільшувати кількість занять, ” – пояснює Руснак.

У військових інститутах та університетах викладачами стануть учасники АТО. Практичні заняття стануть максимально наближеними до бойових умов. Тепер більше занять буде проходити на полігонах: курсанти навчатимуться вести стрілянину в різних ситуаціях та виходити з оточення. На заняттях розглянуть навіть дуелі – танк на танк, БТР на БТР, а також дії підривників.

kQbgDxm6aPA

Bookmark the permalink.

Comments are closed.