5 цікавих фактів про Україну

Команда “Правди Ірпеня” підготувала для Вас 5 цікавих фактів про нашу Батьківщину:

Гімн України складається всього з шести рядків

Український гімн складається всього з шести рядків, а не чотирьох куплетів і двох приспівів. Другий, третій та четвертий куплети гімну, написаного поетом Павлом Чубинським і композитором Михайлом Вербицьким, не були затверджені в 2003 році.

Вони не були затверджені тому, що депутати Верховної Ради вирішили їх не зовсім коректними через слова “Станем браття в бій кривавий від Сяну до Дону”, що мало на увазі претензії на території Росії та Польщі.

Найдовший тролейбусний маршрут

Як не дивно, але найдовший у світі маршрут тролейбуса знаходиться в Криму, а його протяжність становить 95 кілометрів. Маршрут з’єднує Ялту і Сімферополь.

Найглибша станція метро в світі

Станція метро Арсенальна у Києві є найглибшою в світі – 105,5 метрів. Її побудували в числі перших п’яти станцій в столиці України, в безпосередній близькості від будівлі парламенту.

Пісня, яка обігнала за популярністю “Yesterday”

Одну з найвідоміших пісень у світі – Summertime – Джордж Гершвін написав під враженням від колискової “Ой ходить сон коло вікон” у виконанні Українського Національного хору, яку він почув у Нью-Йорку. Арія Summertime вийшла з під пера відомого композитора в 1935 році, а написана вона була для опери “Поргі і Бесс”.

Всесвітньо відома різдвяна пісня

“Щедрик” – це різдвяна українська народна пісня, яка отримала всесвітню популярність в музичній обробці Миколи Леонтовича, який написав її в 1916 році. Англійською мовою відома під назвою “Carol of the Bells”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.