2017 рік в Ірпені оголошено роком освіти та медицини

У новому році на медичну та освітню галузі в Ірпені чекає чимало змін. Про це у своєму блозі написав Ірпінський міський голова Володимир Карплюк. 

Найперше у рамках програми інформатизації медичної сфери регіону планують закупити усім лікарям ком’ютери, встановити систему зв’язку між усіма медоб’єктами, зробити амбулаторні карти хворих он-лайн доступними, а до лікаря можна буде записатися через Інтернет. “Також ми плануємо закупити сучасний рентген-апарат, новітнє обладнання для УЗД, МРТ або КТ апарат. Ми хочемо, щоб ірпінчани мали змогу проходити діагностику і лікування у себе вдома, не виїжджаючи для цього до Києва чи інших регіонів. А гості із інших населених пунктів могли б отримати тут якісну послугу відповідно до прозорого ціноутворення”, – підкреслив Карплюк.

15697390_10154486868409475_7415076067210287043_n

15672662_10154486868849475_3846604456745389843_n

Головним проектом в Ірпені залишається будівництво сучасного медичного центру із дитячою реанімацією, стаціонаром, гінекологією, пологовим відділом, а також різноманітними діагностичними центрами та лабораторіями. “Проект цього об’єкту на виході і ми активно шукаємо інвесторів для його реалізації. А поки що плануємо обладнати дитячу реанімацію на базі нашої міської лікарні. Щоб маленьких хворих не доводилося транспортувати до столиці чи Боярки”, – додав очільник міста.

За його словами, головну ставку у 2017-му будуть робити на підвищення кваліфікації лікарів та медперсоналу. Адже якість медичної послуги у першу чергу залежить від лікаря, а не техніки чи відремонтованого інтер’єру. Уже у січні ірпінські травматологи поїдуть на стажування до Німеччини. Ведуться перемовини також із спеціалізованими закладами Польщі та США. Крім того, буде підписано угоди про співпрацю з університетом ім. Богомольця та академією Шупика.

Мер Ірпеня просить долучатися мешканців Ірпеня до реформування та удосконалення медичної сфери регіону. “У нас діє Гаряча лінія із гуманітарних питань. Ваші пропозиції та зауваження прошу залишати там. Вони усі будуть зафіксовані і обов’язково розглянуті”, – підсумував Володимир Карплюк. 

Нагадаємо, що за 2 останні роки у медичній сфері було проведено ряд реформ. Так, у 2015-му в Ірпені з’явилася нова сучасна дитяча поліклініка, де працюють вузькопрофільні спеціалісти та дитячі лікарі-стоматологи. Розміщені кабінет масажу, ЛФК, сучасний фізіотерапевтичний кабінет тощо. Стаціонарне та поліклінічне відділення Ірпінської дитячої міської лікарні оснастили високовартісним медичним обладнанням: апарат ультразвукової діагностики, ЕКГ, сумка-укладка першої медичної допомоги, дефібрилятор, апарат штучної вентиляції легень, концентратор кисню та інше устаткування. Крім того, великим проривом для медицини Ірпеня стало відкриття трьох амбулаторій сімейного типу. У 2016-му році відкрито сучасний мамологічний центр. Також недавно в Ірпінській міській лікарні з’явився ще один операційний блок, оснащений якісним обладнанням із Німеччини, а у поліклініці для дорослих відкрився стоматологочний рентгенкабінет з дентальним рентгенапаратом і ортопантомографом.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.