15 правил, як швидко схуднути без шкоди для здоров’я

На жаль, для безлічі людей проблема надмірної ваги є дуже актуальною – хтось страждає від власної зовнішності, яка далека від ідеалу, у когось зайва вага викликає погіршення здоров’я і загального самопочуття. Якщо ви мрієте скинути зайві кілограми, але з якихось причин не можете скористатися спеціальними дієтами для схуднення – не турбуйтеся, адже існує багато способів з розряду: як схуднути в домашніх умовах без виснажливих і не завжди корисних дієт.

1. Починайте свій день зі склянки води. Якщо боїтесь забути, то можете біля свого ліжка ставити воду і, прокинувшись, випивати її. Цей етап є необхідним, так як склянка води готує травну систему до сніданку.

2. Вода збиває апетит і допомогає  контролювати, що і скільки ти їси. Тому за 20 хвилин до прийому їжі випивайте склянку води.

3. Їжте частіше, практикуйте так зване дробове харчування. Наш організм при вживанні їжі частину її витрачає на поточні потреби організму, а частину використовує для утворення запасу – чим довше будуть проміжки між прийомами їжі, тим більше буде частка їжі, яка відкладається “про запас”. 

4. Хибною думкою є те, що вживання малої кількості їжі допомагає схуднути. Так, на перший погляд це твердження є правильним, але різкий перехід на дієту спричинить зриви і повернення до минулого раціону. Переходьте до правильного харчування поступово, експериментуйте, адже не тільки шкідлива їжа смачна.

5. Сучасний ритм життя є дуже швидким. Важко встигати контролювати свій раціон, але постарайтесь перекушувати 4-6 разів на день — це здорова альтернатива трьом основним прийомам їжі. Якщо біля роботи, навчання, школи немає варіанту здорового перекусу, то краще носити з собою контейнери зі смачненькою здоровою їжею. Часта вона стимулює обмін речовин, забезпечуючи організму паливо для спалювання додаткових калорій.

6. Якщо ви обожнюєте солодке, задовольняйте свій апетит свіжими фруктами і овощами. Але інколи дозволяйте собі поласувати чимось смачненьким (наприклад, чорним шоколадом).

7. Не захоплюйтеся чаєм і кавою. Кожна чашка чаю або кави з молоком із двома кубиками цукру так само шкідлива, як і великий шматок шоколадного торта.

8. Свіжі овочі краще, ніж приготовлені, заморожені або консервовані. Коли ви готуєте, то втрачаєте половину вітамінів, які в них містяться.

9. Підраховуйте кількість калорій, з’їдених протягом дня. Якщо вии дозволили собі більше, чим можна, відпрацюйте: потанцюйте, покатайтеся на роликах, відвідайте басейн чи тренажерний зал.

10. Намагайтеся частіше бувати на свіжому повітрі, активно проводьте свої вечори після роботи, вихідні. Дуже корисно прогулятися півгодини перед сном.

11. Без фізичних навантажень розмова про те, щоб швидко схуднути – неможлива. Якщо не подобається, виберіть той вид спорту, який найбільше відповідає вашому стилю і способу життя. В усіх нас різні професії, режим дня та спосіб життя, тому немає сенсу намагатися робити те, що не збігається з твоїм устроєм життя.

12. Тренуватись 3- 4 рази на тиждень через день – це ідеальний варіант. Старайтеся відпочивати тілом, щоб усі процеси схуднення відбувалися правильно.

13. Активно проводьте свій час після роботи, навчання, школи. Перед сном прогуляйтеся півгодини, користь буде більшою ніж посидіти у соціальних мережах.

14. Постарайтеся відмовитися від алкоголю. У будь-якому разі, якщо ви вирішили випити, то це має бути максимум келих білого сухого вина і нічого більше.

15. Віддавайте перевагу білому м’ясу, а не червоному. До білого м’яса можна зарахувати рибу, морепродукти та птицю, воно є більш дієтичним і менш калорійним, ніж червоне м’ясо. Для швидкого схуднення готуйте страви з білого м’яса.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.