10 відмінних фільмів для безтурботних осінніх вечорів

Ще не так давно більшість з нас ніжилась на сонечку та раділа чудовій погоді, проте осінь зустріла обіймами холоду та дощів. Команда “Правди Ірпеня” підготувала низку фільмів, що допоможуть зробити Ваші прохолодні вечори більш наповненими посмішкою та теплом.

Шпигунка (2015)

Навіжена комедія з чарівною Мелісою Маккарті оповідає історію Сьюзан Купер – жінки середніх років, яка завжди мріяла стати таємним агентом. Щоб хоч якось наблизитися до своєї мети, вона влаштовується в ЦРУ на посаду координатора супершпигуна Бредлі Файна (Джуд Лоу). Але завдяки щасливому збігу обставин Сьюзан не тільки пробує себе в небезпечній справі, але й затьмарює своїм природним талантом колег-професіоналів. Крім відмінної акторської команди і дійсно кумедної пародійної складової, картина може похвалитися участю Вєрки Сердючки, яка з’явилася в короткому камео.  

Нічні ігри (2018)

У центрі сюжету цього комедійного трилера, який йшов в українському прокаті на початку нинішнього року, Макс та Енні – молода сімейна пара, яка, щоб не нудьгувати, влаштовує раз на тиждень посиденьки з друзями. Під час нічних зустрічей вони, як правило, розважають себе різними головоломками та іншими невинними настолочками. Вчергове компанія вирішила придумати щось більш цікаве та взяти участь у кримінальному квесті, який несподівано набув куди більш реалістичного характеру, ніж хотілося б.

Солдати невдачі (2008)

Товстун Том Круз, чорношкірий Роберт Дауні – молодший і режисер Бен Стіллер – далеко не повний список того, чим дивує і веселить ця абсурдистська комедія. Фільм є пародією відразу на весь кіносвіт, починаючи від закадрового закулісся і закінчуючи екранною класикою. Головні герої картини – першокласні актори, які погодилися знятися в новому суперблокбастері. Зйомки бойовика йдуть своєю чергою, поки у великих босів раптово не закінчуються гроші. З цього моменту актори, самі того не відаючи, починають воювати зі справжніми озброєними головорізами. 

Хто підставив кролика Роджера (1988)

Справжнісінька класика сучасного кіно, яка виконана відразу в декількох жанрах (починаючи від похмурого нуара і закінчуючи дотепною комедією) і, ба більше, яка об’єднала в собі гру реальних акторів та анімацію. Картина переносить глядача в уявний Лос-Анжелес середини минулого століття, в якому мирно (але частіше – не дуже) співіснують звичайні люди і мультяшки. Саме в такій реальності приватний детектив Едді Валіанту має розслідувати справу про вбивство, головний підозрюваний у якій – мальований кролик-актор. Фільм заробив у прокаті значні на той час 330 млн дол., отримав одразу чотири “Оскара” і кілька інших премій, а також подарував світу новий секс-символ – Джесіку Реббіт.

amp

Кадр з фільму “Хто підставив кролика Роджера”Фото з відкритих джерел

Готель “Гранд Будапешт” (2014)

Сатирична комедія, знята улюбленцем фестивалів і публіки Весом Андерсоном, зібрала цілу купу престижних призів, починаючи від тих же чотирьох “Оскарів” і закінчуючи гран-прі журі Берлінського фестивалю. Для створення перебільшеного, але водночас дуже точного образу, автор поміщає дію у вигадану східноєвропейську державу, події в якій відбуваються на стику двох світових війн. У центрі уваги – легендарний консьєрж одного віддалено розташованого готелю, який стикається у справах служби з великою кількістю цікавих людей і подій.

8 подруг Оушена (2018)

А цю кримінальну комедію з просто сліпучим зоряним складом сьогодні гарантовано можна піймати на великому екрані. Жіноча відповідь “Друзям Оушена” вийшла не такою канонічною і динамічною, але дуже дотепною і актуальною. Головна героїня картини – приваблива і підприємлива жінка Деббі, сестра знаменитого авантюриста Денні Оушена. Як і більша частина її рідні, красуня не проти підзаробити хороших грошей, використовуючи для цього не зовсім легальні методи. А тому, щойно вийшовши із в’язниці, вона одразу стає до реалізації нового амбітного плану – крадіжки діамантового намиста вартістю 150 млн дол.

Прості складності (2009)

Розбавити сатирико-кримінальний коктейль допоможе ця чудова романтична стрічка Ненсі Маєрс (“Чого хочуть жінки”, “Відпочинок за обміном”), головні ролі в якій виконали Меріл Стріп і Алек Болдвін. Картина розповідає про Джейн – щасливу, успішну, розлучену жінку, у якої за плечима 20 років шлюбу і троє поставлених на ноги дітей. І тепер, коли вона знову опиняється вільною і нічим не обтяженою, Джейн раптово закохується. Ось тільки вибір жінки падає на дуже невідповідного чоловіка – її власного колишнього, який вже встиг одружитися з іншою, з якою, власне, їй і зраджував.  

amp

Кадр з фільму “Прості складності”Фото з відкритих джерел

Правила знімання: Метод Хітча (2005)

Ще більше романтики (і навіть з домішкою спокуси) можна додати за допомогою комедії “Метод Хітча”. У ній чарівний Вілл Сміт приміряє на себе образ хлопця, здатного одружити навіть кішку із собакою. Головне, щоб клієнт відчував щиру любов до об’єкта своєї уваги. Проблеми ж у гуру відносин з’являються тоді, коли він і сам починає щось відчувати до однієї прекрасної особи (Єва Мендес). Поруч із нею професійний спокусник несподівано для самого себе перетворюється на нерішучу і дуже незграбну людину, неспроможну завоювати навіть найневибагливішу дівчину.

Маска (1994)

Культова комедія 90-х з неповторним Джимом Керрі здатна прикрасити будь-який день. У ній актор грає звичайного хлопця, до якого в руки за щасливою випадковістю потрапила чарівна маска. Всякий, хто її надягає, одразу ж отримує магічні здібності – нескінченну чарівність, рішучість, спритність та невразливість. З такими можливостями скромний банківський клерк досить швидко вирішує всі свої побутові та особисті проблеми і навіть знаходить любов. Стрічка дала старт успішній кар’єрі Кемерон Діаз, яка дебютувала тут, а для Керрі стала офіційним визнанням кінокритиків – роль принесла йому першу особисту номінацію на “Золотий глобус”.

Суперсімейка 2 (2018)

Ще один прекрасний варіант для вихідного дня – друга частина популярного мультфільму про сімейку супергероїв, яку також можна легко знайти в кінотеатрах. У ній мультяшні надлюди пробують повернути собі раніше втрачений легальний статус, щоб боротися зі злочинністю без страху бути викритими і спійманими. Крім того, вони намагаються струсити гендерні стереотипи та помінятися місцями. Зокрема, Еластика опиняється в центрі уваги журналістів і дедалі більше часу приділяє кар’єрі, залишивши будинок на містера Виняткового. Йому ж дістається турбота про господарство та дітей, у тому числі про малюка Джек-Джека, який тільки-но починає виявляти свої суперздатності.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.