«Youth Innovation Camp» – новий навчальний проєкт в Ірпені (відео)

Опанувати штучний інтелект, створити унікальну іграшку на 3-D принтері, познайомитися з цікавими людьми. Все це та багато іншого активна молодь Приірпіння може зробити в межах нового освітньо-розважального проєкту «Youth Innovation Camp». Його організували перший в Ірпені Молодіжний простір «Ko_laba» та Ірпінський ліцей інноваційних технологій.

Тая, мешканка Ірпеня:

«Тут ми дійсно можемо займатися сучасними технологіями, тим, що допомагатиме нам жити в майбутньому. Мені тут насправді подобається».

У межах «Youth Innovation Camp» відбувся урок волонтерства від Михайла Брижка – координатора регіонального розвитку проєкту «Добробат». Волонтери цієї організації вже понад два роки допомагають в Ірпені розбирати завали та ремонтувати будівлі. Зустріч із Михайлом спонукала багатьох дітей до серйозних роздумів щодо життєвих цінностей.  

Марія, мешканка Ірпеня:

«Особисто я для себе винесла те, що треба себе оточувати гарними людьми, тими, які тобі комфортні. Обирати правильні цінності і незважаючи на все – іти до того, чого ти прагнеш».

Марія, мешканка Ірпеня:

 «Зрозуміла, що треба займатися тим, чого ти справді хочеш і прагнеш. Бо якщо тобі справді подобається ця справа, то тебе будуть оточувати такі ж люди як ти, вони будуть допомагати і ти будеш реалізовуватися в цій сфері».

Михайло зізнається, спілкування з такою щирою авдиторією йому теж додає мотивації.

Михайло Брижко:

 «Коли ти ділишся досвідом – це є продовженням твого досвіду. Те, чим я займаюся, чим я надихаюся – воно знаходить своє продовження і запалює інших людей у цій діяльності. Є такий прикольний вислів, який мені подобається – «Якщо ти сам не палаєш від того, чим займаєшся, то ти не можеш запалити інших».

«Запалювали» емоціями діти і на уроці з користування штучним інтелектом. Його для них влаштував учитель інформатики та програмування Ірпінського ліцею інноваційних технологій Іван Нечипорук.

Ілля, мешканець Ірпеня:

«Я користувався тільки чатом GPT коли навчався в школі. Я дуже багато всього дізнався. Наприклад, що можна згенерувати голос Лесі Українки і вставляти свої текст. Це дуже цікаво і це наше майбутнє».

Іван Нечипорук, учитель інформатики та програмування Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Дуже сподобалося те, що діти так активно приймали участь, так обговорювали й готові далі аналізувати. І я сподіваюся, що коли ми вийдемо восени на навчальний процес, то діти за літо дізнаються ще більше нового і як це саме допомагає в навчальному процесі для них».

Зараз проєкт «Youth Innovation Camp» реалізовується в тестовому форматі. Перший курс триває тиждень. Якщо відгуки будуть гарні, то в майбутньому такі навчання та зустрічі стануть в Ірпені частішими.

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня, працівниця молодіжного простору «Ko_laba»:

«Ми підготували дуже насичену і продуктивну програму. Починаючи від тих спікерів, які отримували Нобелівську премію, і закінчуючи керівником регіонального розвитку «Добробату». Якщо ця історія зайде, то ми обов’язково повторимо її ще восени».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.