В Ірпінській бібліотеці згадували загиблих в Іловайській трагедії (відео)

29 серпня 2014. Іловайськ. 10 років тому сталася одна з найбільших трагедій періоду АТО. За один день під перехресним вогнем російських бойовиків загинули понад 360 українських захисників. 

Ольга Ринкун, мати загиблого в Іловайську Володимира Ринкуна:

«Сьогодні 10 років. Я вам скажу, що кажуть час лікує. Це не той випадок, коли лікує час. У моєму випадку і у випадку всіх мам, які втратили своїх дітей. Все рівно ця рана залишається на все життя».

Серед тих, хто загинув у тому пеклі, були двоє героїв з Ірпеня. Владислав Стрюков та Володимир Ринкун. Обоє служили у батальйоні спецпризначення Національної гвардії України «Донбас».

Ольга Ринкун, мати загиблого в Іловайську Володимира Ринкуна:

«Я пишаюся своїм сином, мені його дуже-дуже не вистачає. Але мені за нього не соромно. Він не ховався за мою спідницю, він нікуди там не виляв, не тікав. Він пішов туди, як він казав, там, де йому треба бути».

Однак Іловайська трагедія — це не лише 29 серпня. Їй передував майже місяць боїв за звільнення українського міста. Саме у боротьбі за Іловайськ загинув ще один ірпінець Сергій Шкарівський. 19 серпня його життя обірвав ворожий снайпер. Сергій також служив у батальйоні «Донбас».

Михайлина Скорик-Шкарівська, дружина загиблого в Іловайську Сергія Шкарівського: 

«Це були добровольці, які виконували особливу функцію. Тобто звичайні люди, які жили на вулиці поруч з нами. Я думаю, що якби Сергій був би живий, то він би прийшов сюди зі своєю улюбленою гітарою в капелюсі, щось би зіграв, посміявся. Тому що він був дуже веселою, життєрадісною людиною».

Усі троє пішли на захист України добровільно. Кожен посмертно нагороджений орденом за мужність 3 ступеня.

Сьогодні у 10-ті роковини трагедії родичі загиблих зібралися в Ірпінській бібліотеці. Щоб нагадати світові про Іловайськ та подвиг українських героїв. 

Ольга Ринкун, мати загиблого в Іловайську Володимира Ринкуна:

«Війна закінчиться і ми обов’язково переможемо і пам’ятайте тих людей, які продовжили нам життя усім. Слава Україні!».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.