В Ірпені відновили ще один будинок за програмою «ВідновиДІМ» Фонду енергоефективності

Будинок ОСББ «Талісман-2» з Ірпеня поповнив перелік повністю відновлених будинків за Програмою «ВідновиДІМ» Фонду енергоефективності. Про це повідомили на сторінці Фонду у фейсбуці. 

Як зазначається, Фонд виплатив цьому ОСББ грант у сумі 4,4 млн грн — 100% вартості будівельних матеріалів та робіт проєкту. Ремонтні роботи були завершені у липні поточного року і тепер 18 домогосподарств мають можливість жити у своєму домі у комфортних умовах.

«Внаслідок влучання ворожих снарядів 17 березня 2022 року наш будинок палав. У нас повністю вигорів дах, сильно був пошкоджений фасад, всі комунікації, під’їзди в жахливому стані, 6 квартир з 18 були вщент зруйновані, інші 12 — непридатні для життя. Від побаченого у нас був розпач, але бажання повернути життя у свій дім було значно сильнішим і це не дало нам опустити руки», — згадує представниця ОСББ «Талісман-2» пані Ірина Пригорницька.

Вона розповідає, що спочатку було дуже складно, самостійно збирали гроші на першочергові роботи, просили всіх про допомогу.

«На початку було дуже важко, не було нікого, хто б міг нам підказати з чого починати, скільки що коштує, де і що брати, — каже представниця ОСББ «Талісман-2». — Згодом ми дізналися про програму «ВідновиДІМ», але брати участь у цій програмі мали можливість лише будинки без порушення механічної стійкості та несучої здатності конструкцій будівлі, а у нас були такого роду пошкодження. Зокрема були суттєві пошкодження даху та фасаду і ми розуміли, що саме з цього потрібно розпочинати відновлення аби вберегти будинок від подальших руйнувань. Отже зібрані самостійно кошти спрямували на виконання тих робіт, які не покриває програма «ВідновиДІМ», потім подали заявку на участь у цій програмі і зараз у нашому будинку знову вирує життя. Безмежно всім вдячні за допомогу та підтримку. Звичайно ми пройшли не простий шлях, але це зробило нас ще сильнішими і наш дім — наша фортеця».

Нагадаємо, що грантова Програма Фонду енергоефективності «ВідновиДІМ» була запущена в листопаді 2022 року і реалізується за підтримки ЄС у партнерстві з IFC. За умовами цієї Програми Фонд надає учасникам Програми грант на відновлення будинків, пошкоджених внаслідок російської агресії, на безоплатній та безповоротній основі у розмірі 100% вартості матеріалів і робіт.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.