В Ірпені відкрився перший молодіжний простір «Ko_Laba» (відео)

В Ірпені, на вулиці Матвія Донцова, відкрився перший у місті сучасний молодіжний простір «Ko_Laba». Це – простір із напрямком ESTEAM-освіти, яка об’єднує вивчення підприємництва (Entrepreneurship), науки (Science), технологій (Technology), інженерії (Engineering), мистецтва (Arts) та математики (Math).

Простір абсолютно безкоштовний для всіх охочих.

Тут є все необхідне, щоб навчатися, розвиватися та просто гарно проводити час. 3D принтер, лазерний різак, VR окуляри, паяльні станції та багато іншого. Сьогодні простір відчинив свої двері для активної молоді Приірпіння.

Софія, мешканка Ірпеня:

«Це взагалі дає багато можливостей, а я, як творча людина, таким всім цікавлюся. Інколи ти думаєш, що от хочеться щось зробити, але такі речі дуже дорогі, і мати доступ до такого це – неймовірно» – 00:35

Молодіжний простір «Ko_Laba» створювали 5 місяців. Над проєктом спільно працювали: ГО «GoGlobal», Ірпінська міська рада, Молодіжного парламенту Ірпеня у партнерстві з Дитячим фондом ООН UNICEF за підтримки Німецького банку розвитку KfW і Посольства Німеччини.

Ініціювала створення простору президентка Молодіжного парламенту Ірпеня Олександра Ільніцька.

Олександра Ільніцька, президентка Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Ще в лютому, коли в мене відбулася перша зустріч із UNICEF, керівництво міста підтримало дану ініціативу і сьогодні ми бачимо простір, який відкривається для молоді, для підлітків. Розкажемо і покажемо що таке 3D-моделювання, що таке лазер, різні технології».

У молодіжному просторі Олександра Ільніцька працюватиме та навчатиме дітей разом із віцепрезиденткою Молодіжного парламенту Ірпеня Аліною Савенок. Для цього вони пройшли спеціальне навчання.

Аліна Савенок, віцепрезидентка Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Зараз, у цей день відкриття досі не віриться, але насправді дуже радісно. Адже простір стане не тільки платформою для реалізації та генерації ідей молоді, а й таким майданчиком для створення суспільно-корисних ідей та проєктів молоді Ірпінської громади».

На відкриття молодіжного простору в Ірпінь завітало чимало гостей. Серед них люди, без яких цього всього б не відбулося – директорка освітньої фундації «GoGlobal» Тетяна Коврига та голова секції освіти українського офісу UNICEF Еммануель Абріу.

Еммануель Абріу, голова секції освіти українського офісу UNICEF:

«Сьогодні відкриття простору і відчувається приємне хвилювання. Ми бачимо, як багато дітей і підлітків раді мати свій власний простір. Це відкриття для Ірпеня. І я дуже вражена спільною роботою всіх моїх партнерів. Це – результат багатомісячної співпраці, який бачимо сьогодні тут», – поділилася Еммануель Абріу.

Тетяна Коврига, директорка освітньої фундації «GoGlobal»:

«Це – простір для того, щоб наші діти могли творити себе. І в цьому я дуже вдячна Ірпеню й громаді за те, що вони стали нашими співпартнерами для відкриття, власне, цього простору. Це неможливо без громади, це неможливо без дітей, які нам допомагали своїми ідеями, своїми запитами».        

Окрім насиченої програми навчання, яка передбачена простором «Ko_Laba», усіх майбутніх відвідувачів також очікує літній молодіжний інноваційний табір. Це – спільний проєкт Молодіжного парламенту Ірпеня та Ірпінського ліцею інноваційних технологій.

Марія Гостін, в.о. директорки Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Youth – бо молодіжний. Іnnovation, тому що Ірпінський ліцей інноваційних технологій. І camp, тому що будемо чекати всіх охочих. Зараз класно, що літній період і діти трішки розвантажені й зможуть присвятити себе розвитку, інноваціям та науці».

Кароліна Кірейко, членкиня Молодіжного парламенту Ірпеня:

««Ko_Laba» – це мабуть наймасштабніше відкриття за цей рік в Ірпені. Я думаю, що молодь зможе себе тут відкрити зовсім з іншої сторони, дізнатися багато нового, спробувати себе в новому».

Молодіжний простір «Ko_Laba» чекає на активну молодь Приірпіння з вівторка по п’ятницю із 13:00-20:00. У суботу та неділю з 14:00-20:00.

Адреса: вулиця Матвія Донцова, 15.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.