В Ірпені відбувся забіг у пам’ять про загиблих Героїв України (відео)

Григорій Бовтрук, учасник забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»:

«Я біжу за Багірова Ільгара. Він загинув на війні, жив в Ірпені. Я біжу, щоб всі його пам’ятали».

За загиблих рідних, друзів та незнайомців, які віддали свої життя за майбутнє України. В Ірпені відбувся забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Захід приурочили до Дня памʼяті захисників України.

Марина, учасниця забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»:

«Дуже давно вже моя сім’я пов’язана з війною, але сьогодні це буде Денис. Цей захід, щоб нагадати про те, що все ще триває, ще не закінчилося».

Учасниками пам’ятного забігу стали понад сотня містян і гостей Ірпеня. Серед них: вчителі, військові, журналісти, спортсмени.

Триразовий чемпіон світу з ММА Іван Ющенко біг за друга-борця, який загинув, боронячи країну.

Іван Ющенко, учасник забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України», чемпіон світу з ММА:

«Я сьогодні біжу за Едуарда Кастрицю. Це був мій товариш та одноклубник із клубу «Фенікс». Він загинув у 2023 році під Бахмутом».

До заходу долучився і колектив інформаційного агентства ITV. Бігли за журналістів, які обміняли мікрофон на зброю та загинули в бою з ворогом. 

Юлія Осінська, учасниця забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»:

«Сьогодні я біжу за Олександра Литкіна. Він проживав в Ірпені, був журналістом, співпрацював із різними медіа. В основному, висвітлював дорожні пригоди. Коли почалася повномасштабна війна, він одразу вступив до тероборони. І саме захищаючи Ірпінь, 13 березня 2022 року Олександр Литкін загинув».

Олеся Ляшук, учасниця забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»:

«Сьогодні я біжу за Цурукіна Петра. Це – військовослужбовець ЗСУ, журналіст-телевізійник, який був головним редактором програми «Один за всіх» на СТБ і ведучим телеканалу «Київ Лайф». Зник безвісти у червні 2023 року, і його смерть було підтверджено в березні 2024 року».

Всі учасники заходу таким чином вшанували пам’ять загиблих героїв, які віддали свої життя боронячи рідну землю від ворога.

Євгеній, учасник забігу «Шаную воїнів, біжу за Героїв України»:

«Це герой, який з 2014 року боронив кордони нашої країни. На жаль загинув у 2022 році, але ми шануємо його пам’ять і сьогодні я біжу саме за нього».

Олександра Страдецька, журналістка:

««Що таке війна? Це – імена». Так казав військовий і поет Максим Кривцов, який загинув на фронті у січні цього року. «Грінка», «Да Вінчі», «Фелікс», «Іранка» та тисячі інших сміливців захищали кордони нашої України на полі бою. Найменше, що ми можемо робити для них сьогодні – захищати їхню памʼять».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.