В Ірпені обговорили реалізацію програми “Доступні ліки”

Нещодавно в Ірпені відбувся круглий стіл з представниками аптечних закладів регіону. Захід організований Управлінням охорони здоров’я ІМР. Про це повідомляє Ірпінська міська рада. 

На заході обговорили конструктивні шляхи співпраці закладів охорони здоров’я Приірпіння та фінансування урядової програми “Доступні ліки”.

Про складнощі, які виникають під час реалізації програми розказали головні лікарі Людмила Бідула та Олег Вовкотруб. У зв’язку з новою медичною реформою відбулася зміна розпорядника бюджетних коштів по програмі. З 1 жовтня 2018 року новим розпорядником коштів стане новостворене Управління охорони здоров’я Ірпінської міської ради. Вже наступного четверга Управління має переукласти угоди з аптеками, які беруть участь у програмі “Доступні ліки”.

Як зазначив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин, з фінансуванням програми після підписання нових договорів з 1 жовтня 2018 року не виникне жодних проблем. “Перш за все ми повинні думати про людей, яким це ліки вкрай необхідні. Ми маємо забезпечити їх ліками у повному обсязі”, – звернувся він до представників аптечних закладів регіону.

Як відомо, що програма “Доступні ліки” за трьома нозологіями (серцево-судинні захворювання, бронхіальна астма та цукровий діабет 2-го типу) стартувала в Україні 1 квітня 2017 року. З держбюджету на 2018 рік на програму виділено 1 млрд грн. Актуальний реєстр лікарських засобів, вартість яких підлягає відшкодуванню, містить 261 препарат 49 фармвиробників: 18 українських і 28 іноземних. Завдяки програмі “Доступні ліки” відповідні категорії хворих за наявності рецепта можуть отримати необхідні препарати безплатно чи придбати з незначною доплатою. Пацієнтів, які користуються програмою «Доступні ліки», в ірпінській громаді немало. Це так звана диспансерна група: гіпертоніки, діабетики, астматики. У кожного нашого лікаря є спеціальні рецепти та наказ МОЗ №111, в якому перелік із 239 позицій урядової програми.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.