Уже майже два роки виконавчий комітет Ірпінської міськради не інформує громаду про вакансії у виконкомі

Уже майже два роки виконавчий комітет Ірпінської міськради не інформує громаду про вакансії у виконкомі. Останню вакансію на сайті ІМР було опубліковано 21 листопада 2022 року. Тоді виконавчий комітет Ірпінської міськради оголошував конкурс на заміщення вакантної посади начальника КП «Управління благоустрою міста». До речі, нещодавно це підприємство без конкурсу очолила колишня керівниця ірпінського зеленбуду Ольга Олійнич. Оголошення про цю вакансію на сайті ІМР не було.

Попри відсутність інформації про вакансії у виконкомі ІМР, його штат за останні роки стрімко зріс. Якщо у 2019 році він становив 121 штатну одиницю, то зараз – 138 одиниць.

Нагадаємо, у квітні цього року в Ірпені розгорівся зарплатний скандал. Тоді стало відомо, що ціла низка працівників виконкому ІМР отримують по 80, 90, 120, 150 і навіть 200 тисяч гривень зарплати. Тоді депутати рішенням сесії скоротили зарплатний фонд виконкому на 11 млн грн. Однак це ситуації не змінило – окремим працівникам виконкому продовжили нараховувати захмарні премії та зарплати. Наприклад у червні зарплатний фонд виконкому склав рекордних 6,6 млн грн.

Варто зазначити, з травня 2024 року до Уповноваженого з прав людини Дмитра Лубінця надійшла 41 скарга щодо порушень прав людини у сфері доступу до публічної інформації Ірпінським міським головою Олександром Маркушиним, який системно та безпідставно відмовляє у наданні запитуваної інформації або порушує строки її надання.

У результаті Уповноважений Верховної ради України з прав людини розглянув 39 скарг, ще 2 наразі перебувають на розгляді. По усіх 39 скаргах Уповноважений з прав людини зобовʼязав мера та міськраду повторно розглянути запити на доступ до публічної інформації. А по 28 із них – зобовʼязав надати відповіді.

Також нагадаємо, що у 2023 році Ірпінська міська рада посіла перше місце у всеукраїнському рейтингу органів влади з найгіршою ситуацією з відповідями на запити про доступ до публічної інформації.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.