У середмісті Ірпеня демонтують зруйновану частину багатоповерхівки (відео)

Демонтаж частини будинку прямо у середмісті. Це — один із етапів відновлення багатоповерхівки на вулиці Заріфи Алієвої, 61 в Ірпені.

Дмитро Блискун, представник підрядника ТОВ «Смарт універсал груп»:

«Першочергова задача у цьому будинку — демонтаж 9 та 8 поверхів, плит перекриття між 7 і 8 та демонтаж покрівлі в згорівшій частині».

Демонтаж тут – не з простих. Якби потрібно було знести весь будинок, було б і легше, і швидше, зізнається підрядник. 

Дмитро Блискун, представник підрядника ТОВ «Смарт універсал груп»:

«Ми кожен день стикаємося з проблемами, які не були виявлені на стадії розробки проєкту, тому трошки демонтаж затримується».

Крихкість конструкцій – одна із таких проблем. Її спричинила велика температура від пожежі, що виникла після прильоту. 

Дмитро Блискун, представник підрядника ТОВ «Смарт універсал груп»:

«Залізобетонні конструкції дуже пошкоджені температурою, тому їх доводиться демонтувати дуже акуратно. І в процесі їх демонтажу вони, зазвичай, ламаються, тому ми це робимо максимально акуратно для того, щоб не пошкодити інші поверхи».

Труднощів додає і щільна забудова навколо. Тож демонтаж проводять дуже обережно, а отже повільно. Однак підрядник обіцяє, впоратися якнайшвидше.

Після демонтажу — зводитимуть нові стіни,  утеплюватимуть покрівлю, зроблять ремонт в місцях загального користування, замінять пошкодженні вікна, утеплять фасад та встановлять пандуси. Якщо не буде затримок із фінансування, закінчити капітальний ремонт на Заріфи Алієвої, 61 планують до кінця цього року.

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР:

 «Наразі вже нарешті роботи тривають. Звичайно, певні затримки булиАле зараз нарешті даний проєкт фінансується».

Цей будинок, як і ще 23 об’єкти в Ірпені, відбудовують за кошти з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії. Наразі роботи повністю завершені на двох об’єктах. 

Сергій Канюра, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ ІМР:

«З липня 23 року було подано більш ніж 30 проєктів, 37 якщо я не помиляюся, на фінансування. Однак з липня минулого року, на жаль, нових коштів наразі поки що не виділяється. Тому ми як представники влади в місті і так само як і всі мешканці в нашій громаді, будинки яких потребують капітального ремонту, чекаємо додаткового фінансування».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.