Смердить: мешканці Михайлівки-Рубежівки звинувачують Маркушина (відео)

Ірина, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Я місцева мешканка. Ці очисні споруди… Ні вікно не відкрити, ні з дитям погуляти увечері. Все село це нюхає. Вона живе на тій стороні, я живу ось тут».

Ольга, мешканка Ірпеня:

«Це крик душі. Мер нас, мабуть, не чує. Ми мера навіщо обирали? Щоб він допомагав громаді. Чомусь ми не бачимо ніякої допомоги».

Мешканцям Михайлівки-Рубежівки наболіло. І вже давно. Ще чотири роки тому Ірпінський міський голова Олександр Маркушин пообіцяв, що прокладуть колектор і питання з відведенням нечистот із села буде вирішено. Сьогодні люди знову прийшли з цією проблемою на виїзний прийом до голови.

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Коли ми об’єднувалися з Ірпенем, головним було питання —  будівництво колектора, точка приєданння якого буде в Ірпені. І що ми сьогодні маємо. Якби ми бачили, що Ірпінь витрачає гроші тільки на відбудову або тільки на Збройні Сили, усі б чекали, закрили носи і чекали б».

Люди нагадали меру, що вирішення проблеми з нечистотами було однією з умов об’єднання населених пунктів. І зараз вони обурюються, чому досі нічого не зроблено.

Ольга, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Ви обіцяли, що до початку 25 року буде у нас і план, і будуть виділені кошти«.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Ми розробляємо зараз проєкт. Думаю, до кінця вересня буде він у експертизі. І на жовтень місяць у нас буде вже готовий проєкт і будуть або фонди, або ми виділятимемо кошти і в цьому році плануємо розпочати прокладання цього колектора».

Цього разу мер пообіцяв, що колектор почнуть прокладати вже у цьому році. А в наступному — введуть в експлуатацію.  Але люди йому не вірять.

Вікторія Ковтун, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Бо мер так багато мешканцям села обіцяв, але, на жаль, так і не виконав нічого».

Андрій Помазан, депутат Ірпінської міської ради:

«Мер каже, це з 2021 року. Мер обіцяв нашим мешканцям, що вже у серпні місяці цей проєкт пройде експертизу і вже у вересні будуть підписані якісь домовленості з партнерами. На сьогоднішній день особисто у мене довіри до слів мера нема».

Громада вже так зневірилася, що вимагає від Олександра Маркушина покрокових звітів.

Ірина, мешканка Михайлівки-Рубежівки:

«Чи можемо ми створити якийсь внутрішній документ, по якому ви будете звітуватися на кожній такій нараді. Тому, що кожен раз, коли ви приїжджаєте, слова планування- це просто слова. Конкретики зовсім немає.  Одна говорільня».

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Мені здається, що тільки сьогодні крига скресла. Можливо під тиском громади ми почуємо і вже не почуємо, а побачимо дотримання якихось термінів по проєкту, чи нам, принаймні, представлять його. Бо ми ж його ще й не бачили». 

А щоб слова мера знову не розбіглися з ділом погодили створити робочу групу, яка  контролюватиме процес підготовки та будівництво майбутнього колектора.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.