Нову Україну створить четверта індустріальна революція


Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк вважає, що розвиток IT-технологій і так звана Четверта індустріальна революція дозволять оновити країну. Про це він заявив у Києві під час відкриття першого в Україні інкубатора ІТ-проектів на основі відкритих даних «1991 Open Data Incubator», повідомляє телеканал «112 Україна».

«Нова Україна і новий світ лежать, насамперед, на інтелект і талант. Це так звана четверта індустріальна революція. Вона не від слова індустрія, як у класичному розумінні. Вона від слова робити кроки вперед. Хто повинен робити ці кроки? Не просто уряд. Тому що уряд сам по собі є досить консервативною політичною структурою. Його треба міняти. Яким чином? Тільки через партнерство приватного сектора, громадянського суспільства та уряду. Злиття цих трьох елементів дає можливість будувати нову країну», — зазначив глава уряду.

За словами Яценюка, нині світ і політика є дуже консервативними, однак проходять певний етап переосмислення і змін, які стосуються і України. Нові політики, переконаний Яценюк, будуть вміти приймати рішення швидко й оперативно.

Як відомо, 6-7 лютого в Києві проходить фінальний етап відбору ІТ-проектів у перший в Україні некомерційний інкубатор «1991 Open Data Incubator». Захід проводиться у форматі дводенного хакатона. В рамках фінального етапу відбору протягом 48 годин понад 100 програмістів створюють ІТ-сервіси для державного сектора, громадян та бізнесу, які функціонують на основі відкритих даних державних і великих масивах даних.

Стартапи «1991» спрямовані на вирішення проблем інфраструктури, сільського господарства та енергетики, а також створення електронних послуг для населення, аналітичних систем для міністерств і цифрових рішень Smart City. У результаті  журі відбере декілька ІТ-проектів, заснованих на відкритих даних, які стануть учасниками першої двомісячної інкубаційної програми «1991».

Джерело: http://112.ua/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.