Найменший редактор Приірпіння здобув перемогу на міжнародному конкурсі

10-річний Іван Камінський, який у свої 10 років створив і видає власну родинну газету “Сімейне дозвілля”, здобув перемогу на найвідомішому конкурсі юних журналістів в Україні, цього року – уже 20-му Міжнародному конкурсі шкільних медіа, започаткованому Національною спілкою журналістів України, Національною Академією педагогічних наук України, Асоціацією молодіжної преси України та Коледжем преси та телебачення. Про це повідомив ірпінський міський голова Володимир Карплюк. 

“Стати переможцем конкурсу шкільних медіа – завдання не з легких, адже цього року для участі було подано 2011 конкурсних робіт, серед яких – друковані і стінні газети, Інтернет-видання, теле-, фото- та радіорепортажі тисяч юнкорів із 13 країн світу”, – розповів мер міста.

За словами Карплюка, газета Вані Камінського “Сімейне дозвілля” стала несподіванкою для членів журі, яким ще не доводилося зустрічати подібне видання, повністю підготовлене 10-річним хлопчиком. Усю роботу по газеті він виконує самотужки – від визначення тем, які будуть на сторінках газети, до самої верстки у професійній програмі, якою Ваня оволодіває у процесі роботи.

Займається цим юний редактор уже майже рік, щомісяця готуючи новий випуск, який має свою тему номера, короткі новини, слово редактора, пізнавальні замітки про навколишній світ, загадки, вірші, кулінарні рецепти, анотації до дитячих книжок, мудрі вислови, навіть оголошення і привітання. “Родзинкою видання є рубрика “Ті, хто змінили світ”, для якої Ваня готує матеріал про того чи іншого видатного вченого, музиканта, художника, письменника, опрацьовуючи інформацію з різних джерел. Пробує і сам писати перші інтерв’ю, короткі замітки. Дуже переймається екологічною тематикою, свої звернення до читачів присвячує проблемам забруднення навколишнього середовища, закликає не викидати у смітник батарейки і швидше переходити на електромобілі”, – з гордістю зазначив міський голова.

Це захоплення пояснюється тим, що він живе в родині, де вже є один редактор. Його мама – Юлія Бережко-Камінська працює головним редактором газети “Ірпінський вісник”. Вкладаючи у свою роботу і час, і душу, вона мимоволі надихнула на це і свого сина. Однак, як зізналася, навіть для неї самої поява родинної газети була несподіванкою, адже ніколи не спонукала до цього своїх дітей.

“Сподіваюся, що Ваня продовжить свою справу і з часом дитяче хобі переросте у професію. А заодно до його проекту долучаться й інші ірпінські та бучанські діти і спробують себе в ролі юних кореспондентів, фотографів, літературних редакторів”, – підсумував Володимир Карплюк.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.