Молодь Київщини закликають відмовитися від російського контенту

Засновниця Молодіжного парламенту Ірпеня Олександра Ільніцька ініціювала початок інформаційної кампанії для учнівської та студентської молоді Києва та Київської області щодо згубності використання російського контенту у процесі збереження української національно-культурної ідентичності.

Інформаційну кампанію розпочали відеозверненням «Думаєте, це просто російська ракета?»: «Це не просто контент. Це частина великої машини, що несе горе, біль і смерть. Це кожен російський мультик, який ви включили своїй дитині. Це кожен російський рілс з «прикольчиками», який ви перепостили собі в сторіс. Це кожна російська пісня, яка лунає у вашій машині або вдома. Це кожне російське відео, яке ви вмикаєте під час сніданку. Це кожна російська книга, яку ви придбали, або російський блогер, на якого ви підписані. Це кожен російський лектор, чиє навчання ви оплатили. Давайте підтримувати своє – українське. Вивчайте, читайте, слухайте, дивіться та популяризуйте українське. Разом ми створюємо світле майбутнє, вільне від агресора».

У першому відеозверненні до молоді звернулися лідер українського рок-гурту «Друга Ріка» Валерій Харчишин, в.о. голови постраждалої Бородянської громади Ірина Захарченко, військовослужбовець 3-ї окремої штурмової бригади Володимир Коротя, голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк, відомий громадсько-культурний діяч Олесь Доній та перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук.

Разом вони закликали відмовитися від російського контенту та підтримувати розвиток української культури, створюючи світле та вільне від русні майбутнє України як частини європейської спільноти.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.