Мешканці багатоповерхівки в Ірпені потерпають від безчинства підлітків (відео)

Антоніна, мешканка будинку:

«Неможливо дійти спокійно додому, тому що тут, навіть не знаю, як це назвати … зграї підлітків, які ведуть себе просто неадекватно. Ідеш і боїшся постійно, що вони в тебе щось кинуть чи ще щось».

Антоніна живе у будинку в самому центрі Ірпеня. Вона, як і десятки інших мешканців цієї багатоповерхівки, потерпає від безчинства підлітків. 

Марія Миколаївна, мешканка будинку:

«Це якесь нашестя. Зупинили тут цілу групу ось таких «кіндерят». Кажемо: «Навіщо ви розмалювали ліфт? Ви де живете? – Біля Центрального парку». Так що ви туту робите? Хто вас сюди запросив?».

За словами мешканців, тут збираються підлітки не тільки з усього Ірпеня, а й з прилеглих населених пунктів. Діти навіть придумали свою назву цьому місцю — Оболонь.

Ірина, мешканка будинку: 

«У мене малі діти, вони весь час живуть у цьому жаху, вислуховують трошки старших дітей, як вони, що де з ким чуть лі не сплять, кому смокчуть і де вони якусь жижу купляють по 150 грн. А матюки такі, що я просто в житті своєму таке не чула. І це кожну хвилинку, кожен божий день, з 12.00 до 22.00».

У цьому дворі підлітки відчувають себе справжніми господарями — кричать, ллаються, палять, розпивають слабоалкогольні напої та енергетики, розмальовують під’їзди і псують майно. А на зауваження дорослих відповідають зухвалоІноді ж непрохані гості відповідають не лише словами.

Любов Степанівна, мешканка будинку:

«Старших людей вони більше тероризують. Ми живемо на першому поверсі. У нас летіли сніжки у вікна, камені летіли, яйця летіли. На підвіконні ставили брудні чоботи. Зі смітника витягали. Сил уже прямо немає!».

Нещодавно поруч з будинком навіть сталася справжня ДТП. Справа в тому, що підлітки тут катається на мопедах. І зазвичай – на великій швидкості.

Лідія Миколаївна, мешканка будинку:

«Мою сусідку на скутері збили ці молоді люди. Вони одинока, бідна лежить в лікрні зі зламаною ногою. Це їхня робота». 

Мешканці будинку зверталися і до поліції, і до муніципальної варти, і до мера, і до депутатів.

Ірина, мешканка будинку:

«Викликали поліцію, викликали муніципальну варту. У минулому році писали колективне звернення, нам наш мер: «Ми не можемо закрити територію, але буде патрулювати муніципальна варта, ось тут у бойлерній у вас скоро посадим, буде сидіть муніципальна варта, у вас ситуація зміниться». Абсолютно нічого не міняється, все тільки гірше, гірше і гірше».

Муніципальна варта Ірпеня встановила тут 5 камер спостереження. Однак поки мешканці не відчули від них якоїсь користі. Ми звернулися до правоохоронців та отримали наступну відповідь:

«Наразі ювенальні поліцейські відділу поліції № 2 (м. Ірпінь) встановили особи майже всіх учасників даної підліткової групи. Щодо дотримання тиші та громадського порядку, з дітьми та їхніми батьками проведено профілактичні бесіди. Крім того, правоохоронцями ініційовано педагогічний супровід даних неповнолітніх в учбових закладах, які ті відвідують. До вирішення ситуації, що склалась, залучені всі профільні служби», — зазначила речниця Бучанського районного управління поліції Київщини Аліна Подрейко. 

Як виявилося таку проблему спостерігають не лише біля цього будинку. На свавілля підлітків жаліються й мешканці сусідніх багатоповерхівок, а також про це пишуть ірпінці з інших районів міста. 

Олександр, мешканець будинку: 

«На це потрібно звернути увагу перше нашому меру, друге начальнику поліції, начальнику мунварти, у поліції повинен бути дільничий по справах малолітніх, його там немає. Сюди треба директорів шкіл запросити, хай подивляться на наших дітей, як вони їх виховують, що вони тут роблять. Це – наше майбутнє, якщо ми їх не виховаємо, то буде біда».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.