Матюшина відмовляється звітувати перед громадою

Відповідно до чинного законодавства кожен очільник населеного пункту зобов’язаний звітувати перед громадою не рідше, ніж 1 раз на рік. Через два тижні виповниться рік з моменту останнього публічного звіту Коцюбинського селищного голови Ольги Матюшиної перед громадою.

Наразі Ольга Матюшина вважає, що її минулорічного звіту достатньо й в найближчий час вона не збирається оприлюднювати результати своєї роботи. Про це повідомила депутат Коцюбинської селищної ради Катерина Ющенко-Корбут: “Коцюбинський селищний голова Ольга Матюшина вже півтора року “керує” нашим селищем. Особисто я, окрім популістських виступів, обливання брудом опонентів та проведеного wi-fi в поліклініці, більше не знаю про успіхи Матюшиної на посаді голови Коцюбинського. Можливо, є ще якісь здобутки, про які, відповідно до чинного законодавства України, голова населеного пункту повинен систематично звітувати. З останнього звіту Матюшиної минув майже рік. Тому 13 березня я звернулась до неї з письмовим проханням надати інформацію, чи виконано селищним головою частини 7 статті 42 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” щодо звітування про свою роботу. У разі невиконання такої вимоги я попросила надати інформацію щодо дати, часу та місця, де відбудеться звітування селищного голови”.

“21 березня я отримала невтішну відповідь від Матюшиної. На даному етапі вона відмовляється звітувати, аргументуючи це тим, що вона звітувала у квітні 2016 року. Минув рік. А отже, – пора підводити підсумки виконаної роботи, чи не так? Ольга Матюшина йшла на вибори із гаслом “чесно та прозоро”, розповідала, що громада має контролювати владу. І це правильно. Проте чому вона не хоче поділитись з мешканцями результатами своєї роботи??? Бо, окрім гучних заяв в загальнонаціональних ЗМІ та вигаданих маніпуляцій, більше нічого немає. Від себе додаю – днями ми опублікуємо звіт депутатів Коцюбинської селищної ради від ПП “Нові Обличчя” за 2 роки. Ми за те, щоб все справді було чесно та відкрито на ділі, а не лише в передвиборчих промовах”, – розповідає Катерина Ющенко-Корбут про відповідь Ольги Матюшиної на її депутатське звернення.Цікаво, що у своїх передвиборчих агітаційних листівках Матюшина наголошувала: “Ми готові взяти на себе відповідальність і щопівроку звітувати перед виборцям”.Як бачимо, “відповідальність” на себе так ніхто і не взяв, а термін звітування кожні півроку залишився лише на папері.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.