Київ привласнив вулицю селища Коцюбинське

У 2007 році Київ рейдерським способом привласнив цілу вулицю селища Коцюбинське. Про це повідомило Інформаційне агенство ITV.

Журналістами ITV було проведено  розслідування щодо встановлення меж нацпарку “Голосіївський” і було з’ясовано Київ привласнив цілу вулицю селища Коцюбинське.

Як відомо, 29 березня 2007 року Київська міська рада ухвалила рішення “Про найменування вулиці від проспекту Академіка Палладіна до території колишнього військового містечка №136 біля селища Коцюбинське у Святошинському районі міста Києва іменем Пономарьова”.

Департамент містобудування та архітектури Київської міської держадміністрації дав роз’яснення. Заступник директора департаменту Валентина Антоненко зазначає: «В місті існує вулиця Пономарьова у Святошинському районі. Пролягає від просп. Академіка Палладіна до межі міськради. Довжина – 2876 м». Як додаток до листа журналістам надали «фрагмент топографічної основи з відображенням вулиці Пономарьова у Святошинському районі».

На карті, наданій департаментом КМДА, видно, що розташування вулиці Пономарьова дивним чином збігається з розташуванням однойменної вулиці в селищі Коцюбинське Київської області. Більше того, столичні чиновники офіційно визнали, що одна з вулиць Києва проходить через усе селище, яке підпорядковується області. А де проходить «межа міськради», про яку йдеться в листі з КМДА, незрозуміло.

У Коцюбинському вважають, що Київ ніколи не мав стосунку до вулиці, яку вирішив привласнити. Раніше вона називалася Будівельна, а в 1999 році рішенням Коцюбинської селищної ради була перейменована на честь відомого мешканця селища, багаторічного керівника місцевого лісопромислового підприємства Валентина Пономарьова.

Привласненням цієї вулиці, Київ створив собі юридичні підстави, щоб розпоряджатися землею на території колишнього війскового містечка №136, яку згодом шляхом складних схем Київрада передала приватній фірмі під скандальний проект “Bionic Hill”.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.