Кiлька слiв про кабелi APPLE

Кiлька слiв про кабелi APPLE

 

“Аксесуар може не підтримуватися” або “Для підключення аксесуара потрібне розблокування пристрою” – ці повідомлення відомі всім користувачам Apple. Ну майже всім.

 Якщо ви належите до знатної групи, яка щорічно вкладає сотні гривень у придбання якісних аксесуарів, доступних за цим посиланням https://www.aks.ua/catalog/usb/brand/apple, то ця стаття навряд чи буде вам корисною. Однак, якщо ви неодноразово стикаєтеся з подібними повідомленнями системи після купівлі нового кабелю, то спробуємо прояснити цю тему.

 Кабелі Lightning досить специфічні. Прем’єра восьмиконтактного інтерфейсу відбулася 2012 року, коли з’явився iPhone 5. Такий кабель мав поліпшити обмін даними з iTunes і прискорити процес зарядки. Однак це дало Apple можливість ще й обмежувати користувачів від використання неоригінальних аксесуарів.

Принцип роботи

 Передача даних (включно з зарядкою) відбувається завдяки контактам на кінці кабелю.

І в цьому не було б нічого незвичного, якби компанія Apple не змінювала комбінації на цих пінах з кожним оновленням iOS. Іноді задіяні контакти з одного боку кабелю, іноді з іншого, а ще частіше – вони доповнюють один одного. Припускаючи найпростіший шлях кодування, у нас є тисячі можливих комбінацій.

Тому кабель китайського виробництва за чверть долара просто не витримає навантаження і система сповістить про проблему, що виникла. А мріяти про можливість використовувати новітню технологію швидкої зарядки Power Delivery, доступну, наприклад, в iPhone 8, навіть не доводиться. Тут додатково потрібно використовувати кабель, підтримуваний ліцензією MFI.

Під час купівлі звертайте увагу на:

  • пропускну здатність. Для iPhone 5/5s/SE і 6/6s достатньо 1,5 А, для свіжіших моделей рекомендується, щоб кабель “перетравлював” не менше 2 ампер, для використання з такими USB трiграми https://www.aks.ua/catalog/usb/tip/pd-perehodnik-s-trigerom знадобиться ще потужнiший шнур;
  • довжина. Зарядка телефону без так званої втрати продуктивності можлива на кабелі з максимальною довжиною 2 м;
  • обплетення і посилення на штекерах.

Пам’ятайте, що немає нічого вічного

 Кабель, який використовується щодня, підключається і відключається кілька разів за добу, має властивість зношуватися, а на контактах можуть з’явитися видимі потертості. У цьому немає нічого незвичайного, оскільки таке зношування є природним і проявляється приблизно через 6 місяців від початку використання. Відбувається це незалежно від вартості самого аксесуара.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.