Художник з Ірпеня Владислав Задворський показує сучасну історію Київщини через образ Матері

Художник з Ірпеня Владислав Задворський малює картини, показуючи сучасну історію Київщини через образ Матері. Картини створюють у рамках культурно-просвітницького проекту «Молитва за Україну», організатором якого є народний художник України Володимир Козюк. Полотна малює Владислав Задворський спільно з Володимиром Козюком.

В основі картин Задворського та Козюка — образ «Української Мадонни» на фоні розбомблених окупантами міст Київщини. На картині «Ірпінська мадонна» художники зобразили маму з дитиною під час евакуації через романівський міст, на картині «Гостомельська мадонна» — маму з немовлям у багряному вбранні біля знищеного літака «Мрія». На картині «Бородянська мадонна» зображено маму з дитиною на фоні знищеного будинку, фото якого облетіло весь світ.

Photo 2024 07 22 12 18 23

«Показати сьогоднішній день, усі ті звірства і злодіяння, що чинить росія, показати українські міста та містечка через образ Матері. Цей проєкт розкриває образи звичайних українських жінок-матерів, що, попри всі негаразди, вірять у Бога, Перемогу і Націю», — розповідають організатори просвітницького проєкту.

Цей проєкт реалізується за підтримки Міністерства культури та інформаційної політики України. Він об’єднав митців із дванадцяти різних міст України. Владислав Задворський — єдиний художник, який представляє Київщину.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.