До команди ірпінської первинки долучилися лікарі з Донеччини (відео)

Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»:

«Знайомтесь — це лікар хірург-ендоскопіст Євген Леонідович Комар. Він прибув до нас і з Покровська Донецької області».

У команді ірпінської первинки – поповнення. Євген Леонідович Комар віднедавна працює в амбулаторії на Свято-Покровській, 73 в Гостомелі. З появою нового фахівця тут з’явилася і нова послуга. Відтепер в амбулаторії свій ендоскопіст. І щоб зробити дослідження шлунково-кишкового тракту мешканцям не потрібно їхати далеко. 

Євген Комар, лікар хірург-ендоскопіст:

«Покажу, як зображення транслюється безпосередньо на екран. Зімітуємо шлунок на моїй руці. Раніше були такі гастроскопи, що лікар дивився отак-от. Це не дужне зручно, а за допомогою такої сучасної техніки дуже швидко можу все оглянути».

Ось так чітко, в усіх деталях на екрані відображається все, що відбувається і в наших внутрішніх найпотаємніших закапелках. Лікар каже, що під час процедури можна визначити кислотність шлунка, а також зробити тест на хелікобактер пілорі, бактерію, яка спричиняє виразкову хворобу або ускладнені форми гастриту. 

Євген Комар, лікар хірург-ендоскопіст:

«Також робимо біопсію під час дослідження. Якщо є якась проблема – або дуже виразка велика, або онкологія. Ми беремо зразок і відправляємо на аналіз«.

А ще у цьому кабінеті можна дослідити і кишківник – зробити колоноскопію.

Надія Дроган, журналістка:

«Багато людей бояться таких обстежень. Бо це щось страшне, це неприємне. Відомо, що є варіанти робити колоноскопію під наркозом, а у вас як роблять?«.

Євген Комар, лікар хірург-ендоскопіст:

 «Ми робимо і під наркозом. Пацієнт буде спати і нічого не відчувати, ніякого дискомфорту. Також під наркозом можна пройти і обстеження шлунка».

Євген Леонідович може також  обстежити, у якому стані ваші судини, і ви можете навіть послухати через рух крові, як б’ється ваше серце. 

Як бачимо, за один прийом в одного лікаря пацієнт може отримати цілий спектр послуг. Окрім обстеження, Євген Леонідович завдяки своїй фаховості ще й консультує й одразу надає відповідні рекомендації. Зазвичай це робить інший лікар.

 Андрій Левківський, директор КНП «Ірпінський центр первинної медико-санітарної допомоги»: 

«Лікар-ендоскопіст має договір з Національною службою здоров’я України. І це великий плюс. Тому, що для певних категорій ця послуга буде безкоштовною за направленням сімейного лікаря і також є опції додаткові, які можна на конкурентноспроможних цінах надавати для нашого населення».

Ми дізналися, що гастроскопію, включаючи  біопсію, можна пройти безкоштовно, якщо вам є 50 років, і є направлення сімейного лікаря. Колоноскопію – від 40 років. Але за медикаментозний сон доведеться заплатити. Бо держава таких витрат не покриває.

В амбулаторії ми познайомилися і з дружиною Євгена Леонідовича. Разом зі своїм чоловіком Крістіна Комар вимушена була залишити свій дім і роботу на Донеччині. В першу чергу, каже, треба було вивезти дитину у безпечне місце. А тут і дружно прийняли в новий колектив. В амбулаторії працює сімейною лікаркою. Зараз вона знайомиться зі своїми новими пацієнтами.

Крістіна Комар, сімейна лікарка:

«Я ще спеціаліст з ультразвукової діагностики і лікар-гастроентеролог. Можу проводити ультразвукову діагностику і консультувати як гастроентеролог».

І хоча Крістіна Комар працює в амбулаторії всього тиждень, але пацієнти вже встигли оцінити її роботу.

Аліна, мешканка Гостомеля:

«Нам дуже сподобалося. Вже давно нам казали про цю амбулаторію в Гостомелі. Ми якось не доходили, бо не було нагоди. А зараз мені в пологовий потрібен обхідний і потрібен свій терапевт».

Олег, мешканець Гостомеля:

«Ви знаєте, дуже приємно. Приємно, що міняється ставлення до людей. Міняється сама атмосфера наших лікарень. З’являються нові обличчя, нові приміщення, що можна приймати по-людськи, як кажуть». 

Нова лікарка зараз набирає собі декларантів. Так що поспішайте, поки є місця.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.