Брати у громади десятки мільйонів гривень на зарплати і приховувати, кому їх платиш. Що не так у Муніципальній варті Ірпеня?

У 2024 році на зарплати комунального підприємства «Муніципальна варта» із бюджету Ірпінської громади передбачено рекордні 20 млн грн. До повномасштабного вторгнення, у 2021, цей фонд був удвічі меншим— 9 млн. У 2022 його зменшили до 8.

Різке зростання фонду заробітної плати мунварти почалося у 2023 році. Одразу його збільшили вдвічі – до 16 млн, а у 2024 накинули ще 4.

Чому так? Чому за два роки настільки зріс зарплатний фонд неприбуткового комунального підприємства, яке повністю живе за рахунок громади: отримує не тільки зарплати, а й технічне забезпечення.

Пробуємо розібратися. У штатному розписі мунварти за 2023 рік – 95 штатних одиниць.
Тоді як у 2021 їх було удвічі менше — 46. Тобто за час повномасштабної війни штат підприємтства збільшили удвічі.

Хто ж ці люди? Які вони займають посади? Та що вони роблять для громади. Щоб дізнатися це, ми надіслали до Мунварти низку запитів.

Зокрема, попросили повний перелік працівників. Нам його не надали. Пояснили: такого документу не розробляли і на підприємстві повного переліку співробітників з іменами немає.

Приховали імена працівників і у відповідях на запити про накази щодо прийняття на роботу, зарплати та премії.
У наказах про преміювання в колонці «Прізвище, Ім’я, По батькові» чомусь вказана посада. Як на основі такого документу бухгалтер нараховував людям премію – незрозуміло.

У відомостях про зарплати імена просто затерті. Але тут і нумерація дивна, й одні й ті ж дані розкидані по різних колонках.

Та найбільше питань викликають зарплатні відомості служби контролю за комунальною власністю. Скан-копії саме цього відділу прочитати практично неможливо — вони у дуже поганій якості. До того ж відсутні не тільки імена, а й посади співробітників.

Чому Мунварта з такою наполегливістю приховує імена своїх працівників? Чому від громадськості приховується інформація, яка згідно з законом повинна бути публічною? На тлі зарплатного скандалу в ірпінській міськараді така ситуація викликає дуже багато підозр і запитань.

То хто ж таки отримає цього року рекордні 20 млн з бюджету громади.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.