Студенти ДПУ отримали можливість паралельно навчатися і в Польщі (відео)

10 студенток ДПУ повернулися з тижневої поїздки до європейського університету Яна Длугоша. Сьогодні вони діляться своїм досвідом з іншими студентками. 

Олександра Ільніцька, студентка Державного податкового університету:

«В Честохово. Це місто знаходиться в Польщі. Ми там перебували. У нас був ознайомчий тиждень: знайомство з університетом і з навчальною програмою».

Поліна, студентка Державного податкового університету:

«Нове місто, новий університет і, якщо в них є якісь можливості для мене, як для студентки журналістики. Власне для мене особисто зробили  екскурсію по їхній студії аудіо і відеозапису, якої у нас, наприклад, немає. Мені розказали про все це обладнання, як студенти можуть приходити займатися, навіть свої якісь проєкти реалізовувати. Це класний досвід, плюс цікаві екскурсії по місту і поза ним».

Поїздка студенток ДПУ до Польщі стала можлива у межах співпраці між Державним податковим університетом та університетом Яна Длугоша. 

Олександра Смірнова, проректорка з наукової роботи Державного податкового університету: 

«Університет Яна Длугоша в Польщі, місто Честоховебув заснований у 1971 році. Станом на сьогодні це потужний осередок вищої освіти, який пропонує понад 60 освітніх напрямів. У ньому працює більше, ніж 740 науковців і почесних професорів».

Ознайомчий тиждень у Польщі — це лише перший етап співпраці між двома вишами. Студенти податкового університету також можуть поїхати на тримісячне навчання, а другокурсники –  у перспективі отримати подвійний диплом. 

Олександра Смірнова, проректорка з наукової роботи Державного податкового університету: 

«Наші студенти мають змогу отримати диплом нашого університету і диплом європейського університету в Польщі одночасно. Зазвичай, така вартість навчання в тому університеті стартує від 1.5 тисячі євро. А для нас це все безкоштовно».

Дві студентки уже готуються скористатися такою можливістю та поїхати до Польщі.

Єлизавета, студентка Державного податкового університету:

«Були відбори, ми проходили курси польської мови і ось випала така можливість поїхати».

Поїхати до Польщі можуть усі студенти ДПУ, головне — знання мови та бажання.

Аліна, студентка Державного податкового університету:

«Я хочу поїхати, я як перший курс фінансів і цифрових технологій, вважаю можливість поїхати чи на стажування, чи на програму подвійних дипломів, дуже актуальною для наших студентів».

Олександра Смірнова, проректорка з наукової роботи Державного податкового університету: 

«Якщо студенти наші зацікавилася, хочуть подаватися, їм достатньо звернутися або до заступник з міжнародної діяльності в себе на факультеті, в інституті, або безпосередньо підійти до нашого міжнародного відділу».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.