ГО «Зоопритулок» в Ірпені продовжує рятувати тварин (відео)

Такою виснаженою Умку знайшли волонтери громадської організації «Зоопатруль». Три дні тому на вулиці Миру в Ірпені. А зараз вона виглядає так. 

Дар’я Ревнюк, директорка, хірургиня ГО «Зоопатруль»:

«От сьогодні третій день. Вона вже ходить, вона вже сама почала їсти. Тобто харчування вже через ротик, а не через крапельницю відбувається. Але вона вже старенька, в неї є проблеми. Думаю, вона в нас вже буде доживати своє життя, бо люди, де вона жила, абсолютно ніяк нею не опікуються і не слідкують за нею».

Умка – одна із тисяч тварин, врятованих волонтерами «Зоопатруля». Ця громадська організація працює в Ірпені з 2022 року. Рятує хвостатих із усієї України. Не лише покинутих, а й важко хворих. Тварин, що на межі життя і смерті. Сьогодні тут лікують та дбають про понад 400 знедолених котів і собак.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Це – величезна робота, яку вони проробили і роблять до сих пір у різних куточках нашої країни. Для нас особливо знаково, що місцем своєї діяльності вони обрали саме Ірпінську громаду. Ірпінська міська рада пішла їм назустріч, виділила земельну ділянку в користування».

На території зоопритулку чимало брендованих вольєрів. Це означає, що ними опікується той чи інший донор.

Дмитро Ревнюк, засновник ГО «Зоопатруль»:

«У цьому притулку немає ні копійки державних коштів. Ми його побудували за кошти власні і донатерів. Люди донатили з усього світу. Я вже 13 років знімаю рекламні ролики, у мене власний продакшн. І я ніколи не був зооволонтером, тобто у мене таке не замилене око на це все. Це не мій бізнес. Це моє хобі, яке переросло, звичайно, в більше, ніж хобі».

За два роки роботи «Зоопатруль» збудував тут 72 вольєри, 2 великих котобудиночки, сучасний ветеринарний пункт, інфекційний стаціонар і повноцінну операційну. Крім невідкладної допомоги тваринкам, тут стерилізують, вакцинують та обробляють хвостатих від шкідників.

Дар’я Ревнюк, директорка, хірургиня ГО «Зоопатруль»:

«Якщо якась тваринка збита, травмована, потребує термінової інфузійної терапії. Це все проводиться ось тут і ще в сусідньому приміщенні».

Наразі притулок перенаселений. А тварин, які потребують допомоги, багато. Тому в найближчих планах волонтерів – знайти можливості збудувати ще кілька хатинок для чотирилапих.

Дар’я Ревнюк, директорка, хірургиня ГО «Зоопатруль»:

«Вже з нашими робітниками прямо в будиночку живуть ці тваринки. У мене вдома особисто 30 тварин уже живе. Тобто, ми прямо дуже переповнені».

Ірина Скакун, головна менеджерка ГО «Зоопатруль»:

«Якщо хтось має змогу і вже задонатив на ЗСУ все, що міг і в нього ще лишилося умовних 5 гривень, то ми завжди будемо раді цій підтримці і допомозі, тому що завжди є на що хороше і корисне їх витратити».

Допомогти волонтерам «Зоопатруля» може абсолютно кожен. На сторінці громадської організації в інстаграм ви можете обрати собі улюбленця, задонатити на потреби чотирилапих, а також повідомити волонтерам про тваринку, якій потрібна допомога. 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.