В Ірпінській громаді погодили 33 звіти за пошкоджені обʼєкти нерухомого майна

В Ірпінській громаді відбулось чергове засідання комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджені обʼєкти нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією російської федерації проти України. Членами комісії розглянуто 37 заяв щодо верифікації. Погоджено 33 верифікації, з них 28 проміжних та 5 фінальних. По 2 заявах відмовлено. Розгляд 2 заяв перенесено для подальшого уточнення інформації. Про це розповів перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

Окрім цього, відбулось засідання комісії щодо забезпечення тимчасовим житлом в місцях компактного проживання ВПО та мешканців Ірпінської громади, чиє житло було знищене чи пошкоджене. Комісія розглянула два питання щодо виселення мешканців із модульних містечок. За результатами засідання ухвалено рішення про виселення, прийняття рішення по іншому питанню відкладено до наступного засідання з метою додаткового з’ясування всіх обставин. Станом на сьогодні у модульному містечку «Дубки» проживає 438 мешканців, а у модульному містечку «Ластівка» — 543 мешканці.

2024 10 01 16.40.33

«Члени комісій приділяють особливу увагу забезпеченню справедливого підходу до кожної ситуації, аби люди, що втратили житло через війну, отримали належну підтримку. Кожне питання розглядається індивідуально, з урахуванням усіх можливих факторів, щоб знайти найбільш справедливе рішення. Я щиро вдячний членам комісії за їхню відповідальну роботу та неупередженість у прийнятті рішень», — зазначив Андрій Кравчук.

Нагадаємо, на сьогодні понад 2,6 мільярда гривень отримали мешканці Ірпінської громади за програмою «єВідновлення».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.