Депутати Ірпеня вимагають від мера відсторонити директора КП «Ірпіньводоканал»

26 червня 2024 року на відкритому засіданні НКРЕКП позбавив усіх ліцензій у Бучанській громаді КП «Ірпіньводоканал»,  єдиним надавачем водних послуг на території Бучі та Ворзеля стало КП «Бучасервіс».  Усі попередні договори з «Ірпіньводоканалом» втратили чинність. Місцеві депутати переконані, що наслідки такого рішення можуть стати великою втратою для бюджету Ірпінської громади. Тому депутати вимагають від міського голови Ірпеня Олександра Маркушина провести службове розслідування із залученням представників усіх фракцій, а на час розслідування — відсторонити директора КП «Ірпіньводоканал» Артура Загодіренка.  

«Впродовж багатьох років  Ірпінь інвестував у розвиток системи водопостачання у Бучі та Ворзелі. З коштів місцевого бюджету споруджувалися мережі та реконструювалися насосні станції у сусідніх населених пунктах. Це були стратегічні довгострокові інвестиції, які мали окупитися за рахунок дохідності КП «Ірпіньводоканал» від абонентів Бучі та Ворзеля, яких обслуговувало підприємство. При цьому до сьогоднішнього дня жодної інформації з боку представників Ірпінської міськради та КП «Ірпіньводоканал» про причини рішення та наслідки цього рішення для Ірпінської громади не надавалась», — заявив депутат та член бюджетної комісії Ірпінської міської ради Олександр Пащинський.

«Як голова фракції «Нові Обличчя» в Ірпінській міській раді та як член бюджетної комісії Ірпінської міської ради я звертаюся до Ірпінського міського голови Олександра Маркушина з вимогою розпочати службове розслідування щодо фактів можливої бездільності керівництва КП «Ірпіньводоканал»; включити до складу комісії з проведення службового розслідування щодо фактів можливої бездільності керівництва КП «Ірпіньводоканал» депутатів-представників усіх фракцій Ірпінської міської ради; прозвітуватися директору КП «Ірпіньводоканал» на сесії Ірпінської міської ради 18 липня 2024 року та забезпечити обговорення цього звіту на даному сесійному засіданні; оприлюднити суми можливих втрат (збитків) для КП «Ірпіньводоканал» внаслідок рішення НКРЕКП від 26.06.2024 р. у фінансово-економічному та балансовому (майновому) розрізах», — додав Пащинський.

Він переконаний, що «відкритість у роботі комунальних підприємств на прикладі підзвітності у цій критичній ситуації КП «Ірпіньводоканал» буде прикладом прозорості роботи міської влади Ірпеня. Фракція партії «Нові Обличчя» виносить обговорення даної ситуації на засідання сесії Ірпінської міської ради 18 липня 2024 року».

З думкою колеги згоден і депутат ІМР Андрій Помазан, який також входить до бюджетної комісії: «Через це рішення бюджет Ірпінської громади може втратити десятки мільйонів гривень. Але міський голова Олександр Маркушин та директор КП «Ірпіньводоканал» Артур Загодіренко жодним чином не пояснюють громаді масштаби цих мільйонних втрат. Звичайні працівники теж в шоці, до чого докерувалося керівництво «Ірпіньводоканалу». Як депутат Ірпінської міської ради я вимагаю проведення невідкладного службового розслідування ефективності роботи керівництва КП «Ірпіньводоканал». Вимагаю на час проведення службового розслідування відсторонити від виконання обов’язків директора КП «Ірпіньводоканал» Артура Загодіренка. До повного і всебічного вивчення даної ситуації та оприлюднення цієї інформації для широкої громадськості вважаю недопустимим подальше виділення коштів з міського бюджету для потреб КП «Ірпіньводоканал».

Їхню позицію також підтримав депутат ІМР Антон Головенко. «Мені, як і кожному мешканцю Ірпінської громади, боляче, що наше КП «Ірпіньводоканал» втратило всіх своїх абонентів у Бучі та Ворзелі. Через бездіяльність мера Ірпеня Олександра Маркушина та начальника водоканалу Артура Загодіренка Ірпінь також втратив всі обʼєкти водопостачання, які просто дісталися нашим бучанським сусідам. Питання водоканалу було тестом на професійну придатність Олександра Маркушина та Артура Загодіренка».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.