«Дорога життя»: в Ірпені презентують пам’ятну монету

У п’ятницю, 3 березня, о 13.00 в Історико-краєзнавчому музеї пройде презентація пам’ятної монети «Дорога життя». Про це повідомила начальниця відділу культури, національностей і релігій Ірпінської міської ради Євгенія Антонюк.

«Монета створена групою волонтерів, які від початку повномасштабного вторгнення російської армії на Київщину займалися евакуацією цивільного населення з Ірпеня та прилеглих населених пунктів Приірпіння, на згадку про часи випробувань і як уособлення звитяги, сили духу й наполегливої боротьби українців за свою незалежність та свободу»,— розповіла Євгенія Антонюк.

На монеті зображено герб Ірпеня та Романівський міст, який був єдиним шляхом порятунку для населення Приірпіння під час бойових дій на території Київщині. Саме через цей міст евакуювали близько 40 тисяч цивільних.

Під час презентації волонтери розкажуть більше про саму монету та поділяться передісторією її створення.

Нагадаємо, 24 лютого, в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Ірпінь нескорений». Виставка працює з понеділка по п’ятницю з 10.00 до 16.00 і в суботу з 12.00 до 16.00. Експозиція буде відкрита до 31 березня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.