Як юні ірпінці кубик Рубіка складали

Нещодавно в Ірпінській дитячо-юнацькій спортивній школі відбулася відкрита зустріч в першому кубічному об’єднанні міста Ірпеня. Про це повідомляє Ірпінська міська рада.

Для участі у змаганнях організатори запросили спідкуберів та тих, хто побажав ознайомитися із видами головоломок і навчитися складати легендарну головоломку кубик Рубіка.

Впродовж кількох годин понад десять юних спортсменів змагалися на швидкість та кмітливість у складанні кубика Рубіка. Як повідомляється, азарт та бажання перемоги були у кожного, хлопці і дівчата з радістю робили скрамбли для суперників, мірялися кубиками і спостерігали один за одним дуже уважно.

Серед початківців І місце виборов учень Ірпінської СЗШ №12 Євгеній Співак, ІІ місце – Андрій Колесник, ІІІ місце – Сергій Науменко. Рекорд Ірпеня зі складання кубика Рубіка серед школярів – 25,34 секунди – встановив учень Ірпінської ЗШ №17 Іван Шамков.

Варто зазначити, що кубик Рубіка винайшов угорський вчений Ерно Рубік у 1974 році. Тоді він розробляв “магічний кубик” як наочний посібник з геометрії і навіть не підозрював, що складання його винаходу стане окремим видом спорту.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.