Біда новобудов, або як економити електроенергію?

Ні для кого не секрет, що однією з найбільших проблем в Ірпені є висока ціна на електроенергію. Особливо яскраво це відчувають мешканці новобудов, які ще не можуть перейти від оплати послуг забудовнику до «Київенерго».

Пропонуємо Вам 12 ефективних способів знизити витрати на світло:

– Електрочайник – один із потужних споживачів електроенергії. Може варто користуватись звичайним?

– На електроплиті готуйте в посуді, що чітко відповідає діаметру конфорок, з рівним дном (збереже 5-10 відсотків енергії).

– Також закривайте каструлі кришкою – це істотно зменшить час приготування страви.

– Не ставте холодильник близько пли, радіаторів та інших джерел тепла. І прослідкуйте, щоб відстань від стіни до холодильника була мінімум 10-15 см – це знизить навантаження на компресор.

– Слідкуйте за тим, щоб дверцята холодильника щільно закривалася, а також регулярно розморожуйте прилад, якщо у нього немає функції саморазморозки.

– Пральну машину завантажуйте за рекомендованим максимумом. А також вибирайте «швидкі» програми і низьку температуру прання (30-40 градусів). Економія енергії колосальна – пралка споживатиме менше на 30-40 відсотків.

– У пилососі стежте за тим, щоб контейнер був наповнений максимум на 30 відсотків. При заповненої навіть наполовину чаші / мішку для сміття, пилосос «тягне» на 40-50 відсотків більше електроенергії.

– Йдучи з дому, по максимуму відключайте прилади (телевізор, роутер, мікрохвильовку, аудіо- і відеоапаратуру, зарядку мобільного телефону) – в сплячому режимі вони теж споживають енергію: за різними підрахунками, від 5 до 10 відсотків від загальної суми оплати за світло.

– Поміняйте лампи в будинку на енергозберігаючі. Вони споживають електроенергії менше в 4-6 разів, ніж лампи розжарювання.

– Світлі чисті абажури і плафони, світла обробка стін допоможуть використовувати меншу кількість ламп для забезпечення прийнятного освітлення, а чисті вікна – довше не включати штучне освітлення. Ці заходи сумарно допоможуть заощадити до 10% витрат на світло.

– У коридорі найбільш часто марно горить світло. Встановіть там сенсорні світильники (від 250 грн / світильник), які будуть горіти тоді, коли це потрібно.

– Використовуйте більше елементів локального освітлення – бра, настільних ламп, торшерів. Це допоможе обійтися без включення більш потужних, центральних, джерел освітлення.

Біда новобудов, або як економити електроенергію?

Біда новобудов, або як економити електроенергію?

За матеріалами vesti-ukr.com

Bookmark the permalink.

Comments are closed.