В Ірпені встановили літературні поштомати (відео)

«За вас правда, за вас слава і воля святая»! Тарас Шевченко».

 В Ірпені з’явилися незвичні поштомати «Нової пошти». На них написані цитати  визначних українських письменників.

Валерій Забірко, територіальний менеджер поштоматів «Нова пошта»:

«Взагалі, ця ідея виникла ще пів року тому у заступника голови Ірпеня. Ми підтримали цю ідею з метою популяризації українських письменників та з метою українізації суспільства».

Така оригінальна автоматизована поштова станція в місті не одна.  Їх сім. І на кожній – інший письменник і його цитата.  І тепер Ірпінь – не лише літературна столиця України але й місто літературних поштоматів.

Катерина Пасюк, начальниця КП «Управління благоустрою міста»:

«Ми вибирали такі людні місця, де людям буде зручно забирати свої речі- парк «Центральний», парк Незнайка, Центральна площа, привокзальна площа, площа Антонова, сквер Мами. Все зроблено, щоб нашим мешканцям було зручно забирати свої речі від нової пошти».

Поштомати з цитатами працюватимуть незалежно від того, є в місті світло чи нема. Повну автономність забазпечують їм акумуляторні батереї. Щоб скористатися цими поштовими станціями достатньо мати мобільний інтернет в телефоні. А цитатну ідею з Ірпеня «Нова пошта» планує поширювати й на інші міста.

Валерій Забірко, територіальний менеджер поштоматів «Нова пошта»:

«Важливо те, що ми в цьому напрямку будемо розвиватися. Ми хочемо ще інших письменників у інших містах встановлювати якомога більше, щоб якомога більше людей ними користувалися та бачили і читали українських письменників».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.