Раду учасників АТО Ірпеня урочисто нагородили в облраді

Громадську Раду учасників АТО при Ірпінському міському голові нагородили почесною грамотою Київської обласної ради. Нагороду заступнику голови Ради Антонові Головенку вручила голова облради Ганна Старикова під час наради з представниками громадських спілок і організацій, учасниками бойових дій та родичами загиблих героїв Київщини.

Відмітили Раду АТО Ірпеня за вагомий внесок у соціально-економічний та культурно-спортивний розвиток області, зокрема проведення конкурсу проведення підприємницьких проектів серед учасників АТО “STARTUP IRPIN” та  розробку Дорожньої карти розвитку малого та середнього підприємництва для учасників АТО “Акселератор бізнесу 4.5.0”, за активну участь у житті ветеранів та інвалідів АТО.

“Дуже приємно, що в області побачили і високо оцінили нашу роботу. Проекти, що ми реалізували у місті за підтримки місцевої влади поставили у приклад всім іншим містам області. Більше того, наш конкурс підприємницьких проектів “STARTUP IRPIN” хочуть включити в обласну програму допомоги АТОвцям. Це реальний показник того, що Рада працює у правильному напрямку, а співпраця з містом дає саме ті результати, які потрібні ветеранам АТО”, – розповів кореспондентам “Правди Ірпеня” заступник голови Ради учасників АТО при Ірпінському міському голові Антон Головенко.

Слід зазначити, що Рада АТО Ірпеня взяла участь в обговоренні проекту обласної комплексної цільової програми підтримки учасників антитерористичної операції, членів їх сімей та членів сімей загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції на Сході України та переселенців з Донецької та Луганської областей “РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ”. Цю програму профільний департамент КОДА розраховує на три роки, протягом яких планує виділити близько 70 мільйонів гривень з обласного бюджету.

“У наших бійців виникло безліч пропозицій для доповнення програми. Зокрема, розробити механізм не лише виплати грошової допомоги, а й сприяння у розвитку малого та середнього бізнесу. Адже дуже багато бійців можуть працювати на благо області, сплачуючи податки та створюючи робочі місця. Також багато зауважень було щодо того, що учасники АТО не можуть отримати землі під будівництво та сільгосппризначення”, – зазначила очільниця облради Ганна Старикова.

Варто зазначити, що в Ірпені уже виділили понад 200 земельних ділянок хлопцям, що повернулися з війни. 50 родин АТОвців підписали інвестиційні угоди на квартири – 25 з них уже отримали ключі від нового житла. Тільки в Ірпені сім’ї загиблих воїнів отримують земельні ділянки і квартири водночас.

Нагадаємо, що Рада учасників АТО при Ірпінському міському голові була створена у червні 2015 року. Сьогодні її очолює учасник АТО Олександр Головенько.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.