З’явилася книга про історію Ірпеня

Цьогоріч до Дня незалежності Ірпінь має отримав ще один подарунок, окрім молодого Шевченка. Це книга – Анатолія Зборовського “Історія Ірпінського краю”. 

“Гарний друк, якісна верстка, зручний формат. Приємно тримати в руках. Все, що я до того бачив про історію Ірпеня, було фрагментарним. Вперше цілісно подано історичну канву подій Української революції 1917-20-тих років, колективізацію, Голодомор. До цього ми мали лише певні уривки. Загалом книга не тільки про Ірпінь. Тут про всі навколишні околиці: Бучу, Гостомель, Ворзель і Коцюбинське. Цікаві фото, старі і сучасні. З особливим Інтересом прочитав про події, до яких сам мав відношення: експортування Революції гідності з Майдану до Ірпеня, усунення Скаржинського, проміжний період Богдана Мельничука і настання ери Володимира Карплюка”, – розповів голова фракції “Нові обличчя” ІМР Максим Плешко.

В останньому розділі коротко переповідаються усі інфраструктурні зміни, які сталися в місті за останні кілька років: від парків і доріг, до амбулаторій, майданчиків і стадіонів. “Для низки постійно невдоволених зрадофілів автор книги – Зборовський тепер назавжди стане “придворним прокарплюкіським істориком”. Але все що побудовано, запущено, відкрито в Ірпені, навіть молодий Шевченко – це уже історія. Про це, власне, і написав Анатолій Іванович. Приємного усім прочитання”, – побажав Плешко. 

Як відомо, учора в Ірпені на центральній площі міста у рамках святкування Дня незалежності України відбулося урочисте відкриття пам’ятника українському письменнику, художнику, громадському і політичному діячеві Тарасу Григоровичу Шевченку.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.