Зоозахисниця звинуватила телеканал “Погляд” у психологічній травлі

Керівник Громадської організації  “Animals in Law” Ірина Мурга звинуватила інформаційну агенцію “Погляд” у психологічній травлі і маніпуляціях. Після інтерв’ю “Погляду” зоозахисниця заявила, що журналісти порушують професійну етику, готують замовні матеріали і задають підготовлені наперед питання, націлені на конкретний результат.

“Інтерв’ю телеканалу “Погляд”: є журналістська етика, і я вперше дізналася про її зворотний бік. Я вперше зіткнулася з психологічною травлею і ярликами без аргументів з боку волонтерів. Я була, є і залишуся зоозахисником!”, – заявила Мурга.

Ірина Мурга розповіла, що побудовані журналістами питання були націлені на конкретний результат. “Я прекрасно розумію, що таке “розшатати нерви” і отримати потрібну емоцію. Я розумію, що питання були скоріше за все сформульовані не Вами, оскільки Ви не в курсі ситуації. Для того, щоб задавати питання, потрібно як мінімум в ній розбиратися. Для того, щоб говорити з професіоналом на його мові, потрібно знати, про що говориш. Якщо Ви робите замовний матеріал, якщо ви з самого початку позиціонуєте себе як групу, яка влаштовує травлю на таких, як я, то кажіть про це прямо! Не називайте себе ЗМІ, не називайте себе журналістами! Кажіть прямо: ми телевізійна служба, яка готує потрібні комусь сюжети”, – повідомила Ірина Мурга.

Читайте також: Ірина Мурга: потрібно знаходити баланс між гуманністю і безпекою

Зоозахисниця вважає, що журналісти “Погляду” повинні публічно вибачитись. “Те, що Ви робите, шкодить моїй репутації, а моя репутація допомагає мені рятувати сотні тварин. З цим ніхто не може поспорити. Зайдіть на мою сторінку, подивіться там кількість тварин. Не буде діалогу, поки кожен, хто мене образив, публічно не вибачиться. Якщо цього не буде, буде суд. За свої слова потрібно відповідати, – зазначила Мурга.

Втім, як відомо, інформаційна агенція “Погляд”, постійно поширює недостовірну інформацію. Так, нещодавно начальник відділу культури, національностей та релігій Євгенія Антонюк спростувала інформацію каналу “Погляд” щодо забудови міського будинку культури. За її словами,  під сюжетом на сторінці інформаційного ресурсу почали зникати її коментарі.

Агенція також опублікувала недостовірну інформацію, яка вводить в оману читача, відносно ситуації з автозаправкою в Ірпені. Утім, журналісти помилково звинуватили у надзвичайній ситуації компанію, яка не має жодного відношення до згаданої будівлі.

У зв’язку з цим, колективи успішних комунальних підприємств відмовляються працювати з інформагенцією.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.