Змагання зі стрітболу відбудуться у Бучі

18 липня у Бучі проходитиме відбірковий етап змагання зі стрітболу (вуличного баскетболу) між командами з усієї України у рамках Всеукраїнського чемпіонату «Української стрітбольної ліги».

До цієї спортивної події у Бучі на території ЗОШ І-ІІІ ст. № 4 будується за кошти міського бюджету новий повноцінний баскетбольний майданчик розміром 27 х 15 метрів з трибунами відповідно до європейських стандартів.

На 18 липня заплановано приїзд від 30 до 50 стрітбольних команд з усієї України. На сьогодні формуються команди-учасниці бучанців для участі у відбіркових змаганнях.

Довідка:

У лютому 2009-го року стрітбол (вуличний баскетбол) офіційно визнано видом спорту в Україні. Він з’явився в Україні в 1995 році. Розвитком займалась Федерація баскетболу України, пізніше (22 травня 2006 року) була створена Федерація вуличного баскетболу.

Стрітбол походить від баскетболу, проте має деякі особливості у правилах. У грі беруть участь дві команди, по три гравці в кожній, які змагаються «на одне кільце». Гра може відбуватись протягом домовленого часу або коли одна з команд набере домовлену кількість очок.

Невід’ємною частиною стрітболу, що вирізняє її від баскетболу, є заохочуване виконання трюків з м’ячем під час гри та різноманітних слем-данків (кидків згори). Іншою особливістю стрітболу є можливість «грубої» гри, тобто використання деяких силових прийомів і обхідних маневрів для здолання суперника.

Джерело: http://bucha.com.ua/

Eg6y_NS3Xc0

Bookmark the permalink.

Comments are closed.