Зіневич маніпулює в ЗМІ: видалив скандальне досьє на Ольгу Олійнич

Інтернет-сайт «Ірпінь Онлайн», який належить скандальновідомому Олексію Зіневичу, видалив досьє на депутата Ірпінської міської ради Ольгу Олійнич. У матеріалі йшлося про членство Олійнич у Партії регіонів та її участь у корупційних схемах.

Згідно оприлюдненого досьє, Олійнич у 2017 р. задекларувала півмільйона гривень і опинилась в топі найбагатших депутатів ІМР. Має елітну автівку “Тойота” та 16 земельних ділянок. За даними сайту Зіневича, Ольга Олійнич має безпосереднє відношення до початку знищення зелених зон Ірпеня ще за мера Ірпеня Володимира Скаржинського. Як пише “Ірпінь Онлайн”, вона стала активною учасницею схем по відмиванню бюджетних коштів Ірпеня.

Будучи секретарем міської ради Ірпеня, Олійнич Ольга Романівна лобіювала призначення своїх родичів на ключові посади в місті. 

До недавнього часу депутат Ірпінської міської ради Ольга Олійнич обіймала посаду начальника КП “Ірпіньзеленбуд”. Втім, після аудиту це підприємство було ліквідовано, а матеріали розкрадань, організованих Олійнич, були передані до поліції та прокуратури.

На території КП “Ірпіньзеленбуд”, яким керувала Ольга Олійнич, активістами було знайдено пні живих дерев, яким понад 300 років. Ірпінці неодноразово “ловили” зеленбудівців часів керування Олійнич в місцях незаконної вирубки. В ЗМІ просочилась інформація про те, що “Ірпіньзеленбуд” на виконання “санітарних” робіт отримувала регулярні платежі з міського бюджету в 199 000 грн, обходячи тендерну документацію.

За інформацією сайту, “Ірпіньзеленбуд” відверто бере участь у відмиванні коштів. Містяни вже звернули увагу на випадковий “збіг” обставин: дорогі трати “Ірпіньзеленбуд” знаходять пряме відображення в рівні добробуту очільниці – екс-регіоналки Ольги Олійнич.

Нагадаємо, що директор КП “Ірпіньзеленбуд” Ольга Олійнич разом зі своєю заступницею та головним бухгалтером знімали готівку з рахунку комунального підприємства просто в касі “Приватбанку”, оплачували собі та своїм рідним путівки на курорти та виводили кошти на підконтрольні їм підприємства. Про це йдеться в Аналітичній довідці з питань аналізу фінансового стану КП «Ірпіньзеленбуд» Ірпінської міської ради за період  з 2016 по липень 2019 років. Результати перевірки, м’яко кажучи, вражають. З підприємства просто виводилися кошти, тобто, просто розкрадалися. Організаторами схем по виведенню коштів з комунального підприємства були посадові особиКП «Ірпіньзеленбуд»: директор – Олійнич Ольга Романівна, заступник директора – Севастьянова Олена Вікторівна; головний бухгалтер – Булатова Наталія Іванівна.

Крім цього, Ольга Олійник порушила ч. 2 ст. 45 Закону України «Про запобігання корупції» і не подала декларацію про доходи після звільнення з посади.

Загальний розмір виведених з комунального підприємства коштів становить мільйони гривень. Враховуючи скарги громадян, Ірпінська міська рада підпорядкувала роботу підприємства міському благоустрою і невідкладно звільнила горе-керівництво колишнього КП.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.