Журналісти Київщини засуджують дії Зіневича щодо блокування регіональних сайтів

Журналісти Київщини засуджують дії скандальновідомого власника інтернет-провайдера “Бест” Олексія Зіневича щодо блокування сайту The Bucha Times. Про це повідомляє голова громадської організації “Спілка журналістів Київщини” Людмили Лозової. 

“Як голова громадської організації “Спілка журналістів Київщини”, я категорично засуджую обмеження свободи слова будь-якими методами. 25 грудня, у ніч перед Різдвом, інтернет-провайдер “Бест” заблокував сайт The Bucha Times по IP-адресах, які знаходяться у місті Буча Київської області. Блокування сайту відбулося після серії публікацій про виділення власнику провайдера “Бест” Олексію Зіневичу 10 земельних ділянок у Лісовій Бучі на підставних осіб. Журналісти The Bucha Times активно висвітлювали протести Бучанської громади проти цієї земельної афери. Олексій Зіневич не вперше бореться таким чином з журналістами, які викривають його протиправну діяльність”, – заявила Людмила Лозова.

Читайте також: Чим запам’ятався для Ірпеня Олексій Зіневич: погляд ззаду

Як ми повідомляли, у 2016 році за наказом Олексія Зіневича для користувачів “Бесту” були заблоковані сайти “Зоря Приірпіння”, “Ірпінь онлайн”, “Правда Ірпеня” та офіційний ресурс Ірпінської міської ради. Під натиском громадськості Зіневич здався та був змушений розблокувати ресурси.

Проте у 2018 році “Бест” вдруге незаконно заблокував “Правду Ірпеня”. Сталося це після того, як сайт оприлюднив серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі. І тільки після публічних заяв громадських організацій, відповідних публікацій Інституту масової інформації та інтернет-видання “Детектор медіа”, сайт “Правду Ірпеня”  розблокували.

Але наступ Зіневича на свободу слова не обмежився блокуванням сайтів. У травні цього року він не пустив на круглий стіл про перспективи розвитку Ірпеня громадських лідерів і журналістів. Звичайно, за винятком тих, хто на нього працює. Більше того, журналістів силою виганяли із зали.

“Це неприпустиме обмеження свободи слова з боку власника провайдера “Бест”. “Спілка журналістів Київщини” закликає пана Зіневича невідкладно припинити наступ на свободу слова”, – додала Людмила Лозова.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.