Зелений чай дійсно продовжує людині життя

Люди, які регулярно п’ють зелений чай, в цілому живуть довше тих, хто його ігнорує. У здатності зеленого чаю продовжувати людині життя змогли переконатися китайські вчені.

Наукові фахівці з Китаю протягом декількох років вивчали вплив зеленого чаю на стан здоров’я людини, – в першу чергу, на стан серцево-судинної системи. Їх висновки опубліковані в European Journal of Preventive Cardiology.

В цілому учасниками дослідницького проекту China-PAR, що стартував в 1998 році, стали 100 902 осіб. В середньому за кожним з них спостерігали протягом 7,3 років. В кінцевому підсумку було встановлено, що у людей, які регулярно вживали зелений чай, ймовірність постраждати від інсульту і інших серцево-судинних захворювань був знижена на 20%.

Крім того, любителі зеленого чаю, як виявилося, насправді в цілому живуть довше. Ризик розвитку смертельних захворювань серця у них знижений на 22%, а ризик смерті від усіх причин – на 15% порівняно з людьми, які не люблять і не п’ють чай регулярно.

Вчені відзначають, що благотворний вплив зеленого чаю на тривалість життя людини пов’язано з ефектами його біологічно активних компонентів – поліфенолів. Під їх дією знижується кров’яний тиск, зменшується концентрація ліпідів і ліпопротеїнів – жирових субстанцій, які є головними факторами розвитку хвороб серця і судин.

При цьому, окремо помічають вчені, при виробництві чорного чаю настільки цінні поліфеноли окислюються і втрачають свої антиоксидантні властивості. Також вони підкреслюють, що для максимально корисного ефекту чай треба пити постійно, оскільки чайні поліфеноли в організмі людини не зберігаються на довгий час, їх запас постійно вимагає поповнення.

Джерело: https://24tv.ua/.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.