Завтра в Ірпінському суді судитимуть мера Бучі Анатолія Федорука

Засідання у справі розкрадання бучанського лісу в особливо великих розмірах посадовими особами Бучанської міської ради заплановано на 2 березня 2020 року, серед тих хто постане перед судом мер Бучі Анатолій Федорук.

Про це повідомляє інтернет-видання Mistoinform.

Справа слухатиметься 2 березня о 11:00 в Ірпінському суді. Розглядатиме її суддя Линник.

Прокуратура підозрює Бучанського міського голову Анатолія Федорука, секретаря Бучанської міськради Василя Олексюка, екс-начальника відділу Держкомзему в місті Буча Олександра Дзюблюка та екс-очільника ірпінського відділу земельних ресурсів Миколу Шульгу в перевищенні службових повноважень під час виділення землі в межах бучанського лісу, зокрема й 14 га так званого «Бучанського межигір‘я».

“Ця судова справа є унікальною тому, що провадження, відкриті Генеральною прокуратурою України щодо згаданих вище чотирьох чиновників, об’єднали в одне й у такому вигляді передали до суду. Завдяки цьому обвинувачені вже роками затягують розгляд справи, з різних причин по черзі не з’являючись на судові засідання. За відсутності одного з чотирьох підозрюваних або когось із їхніх адвокатів суддя ірпінського суду Віталій Кафтанов розгляд справи відкладав не один раз”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що 2016 року Генеральна прокуратура провела серію обшуків у фігурантів антикорупційних розслідувань, зокрема, і у мера Бучі Анатолія Федорука.

За словами громадського діяча, Віктора Бархоленка, справу скоріше за все будуть “зливати”, а саме обвинувачення, на його думку, “доопрацювали” на користь підозрюваних. В кращому разі справу просто знову будуть затягувати.

Захищатиме в суді Федорука та інших обвинувачених аж 8 адвокатів. Серед них екс-заступник прокурора Київської області Анатолій Матвієць, який будучи посадовою особою прокуратури протягом тривалого часу надавав покривав злочини Федорука, за які його сьогодні судять. Як відомо, за свої послуги земляк Федорука Матвієць незаконно отримав у Бучі трикімнатну квартиру.

У своєму відеозверненні Бархоленко запросив представників команди Зеленського приїхати в суд та на власні очі переконатися як вже їхня прокуратура “зливає” справу, а феміда розвалює безпрограшні за своєю суттю справи.

Також ЗМІ повідомляли, що у Бучі все ж віддали скандальні 5,5 Га лісу в районі міського парку під багатоповерхову забудову, а також про детальний план території у Бучі, який відкриє шлях для скандальної багатоповерхової забудови на місці свердловин питної води та традицію перекриття вулиць міста на користь приватних осіб.

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.