Завершився другий етап проекту зі створення в Ірпені добровільної пожежної дружини

Завершився другий етап міжнародного проекту зі створення в Ірпені добровільної пожежної дружини, під час якого робоча група на чолі з першим заступником мера Олександром Маркушиним вивчала особливості функціонування добровільної рятувальної служби в Німеччині. Вже наприкінці тижня на стажування до ФРН поїдуть перші ірпінські пожежники-добровольці.

Про це повідомляє Ірпінська міська рада з посиланням на Інформаційне агентство ITV.

“Відбулася друга частина проекту міст-побратимів Ірпеня і Борни “Допомога у добровільній службі – спільні перспективи створення добровільної пожежної служби в Україні”. Цього разу робоча група зі створення добровільної пожежної дружини в Ірпені знайомилися з особливостями функціонування та законодавчими аспектами діяльності добровільних служб у Німеччині. Наших представників цікавило, яким чином здійснюється фінансова підтримка від держави та міста, технічні аспекти встановлення мережевого зв’язку та пейджерних повідомлень, співпраця професійних пожежників із рятувальниками-добровольцями, необхідне матеріально-технічне забезпечення, вимоги до будівництва пожежних частин тощо. Програма другої проектної частини була насичена робочими нарадами, зустрічами з експертами та фахівцями, екскурсіями до професійних пожежних та добровільних частин, відвідуваннями навчальних тренувань та навчально-технічного центру”, – розповіла радник міського голови з питань міжнародного співробітництва, головний спеціаліст відділу реформ та міжнародної співпраці Оксана Сулима.

За її словами, до Ірпеня члени робочої групи “повернулися сповнені ідей щодо подальшого розвитку добровільної пожежної служби в нашому місті”.

“Вже наприкінці цього тижня розпочнеться третя частина проекту. До м. Борна поїдуть перші добровільні пожежники Ірпеня на стажування”, – зазначила пані Оксана.

Оксана Сулима наголосила, що “місто-побратим Борна має добровільну пожежну частину зі 150-літньою історією”. “У пожежній частині Борни залучаються на виклики 69 добровільних пожежників, є дитяча пожежна команда віком від 5–8 років, юнацька пожежна дружина та група почесних ветеранів пожежної служби”, – розповіла вона.

“Вражаючим є той факт, що у місті Лейпциг працює 6 професійних пожежних частин і 22 добровільні, що вказує на високий рівень відповідальності та бажання працювати на добровільних засадах”, – підкреслила Оксана Сулима.

Раніше про перебування в Борні повідомляв перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин. “Одне з основних завдань (робочого візиту) – досконале вивчення досвіду роботи німецьких добровільних пожежних частин і напрацювання планів подальшої взаємодії”, – зазначив посадовець. Він зауважив, що фінансування проекту здійснюється за підтримки німецького фонду “Engagement Global” і Федерального міністерства економічної співпраці та розвитку.

Наприкінці жовтня в рамках проекту Ірпінь відвідала група представників добровільної пожежної служби Борни. Під час їхнього візиту з числа охочих, які подали заявки, відбирали майбутніх добровільних пожежників Ірпеня.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.