Забудовник пообіцяв не будувати на Тургенівській без громадських слухань і дозвільної документації

Будівельна компанія”Альфа Буд”, яка вирубує дерева на території міжрайонного відділу поліції охорони, має прибрати з нього колючий дріт, призупинити вирубування дерев і знайти компроміс із місцевою громадою. Таке рішення сьогодні було прийняте під час зустрічі з Ірпінським міським головою, представниками компанії та громадськістю. 

Конфлікт розгорівся після того, як забудовник звів навколо території, де розташований Ірпінський міжрайонний відділ Управління поліції охорони в Київській області (перехрестя вулиць Тургенєвської та 8 Березня), високу бетонну загорожу та почав зносити дерева.

 

За словами представника будівельної компанії Віктора Яценка, роботи проводились на підставі угоди з обласним Управлінням поліції охорони. Громадські активісти, які не погоджуються з тим, частину загорожі зруйнували.

 

Володимир Карплюк заявив, що земельна ділянка перебуває у державній власності, тому перед початком будівельних робіт забудовник повинен отримати рішення обласної ради чи уряду про зміну її цільового призначення. Ці документи мають бути представлені міській владі та місцевій громаді.

 

Крім цього, мер наголосив, що частину території потрібно відвести під сквер. “Для того мікрорайону нає бути створений сквер. На моє бачення – це мінімум 50% тієї ділянки. При чому сквер має бути створений першочергово”, – зазначив Карплюк.

 

Обидві сторони вважають зустріч корисною. “Ми прийшли сьогодні з приводу незаконного будівництва. Отримали всі ті відповіді, які хотіли отримати. Налаштовані ми серйозно і будемо впливати на кожне незаконне будівництво”, – зазначив активіст Володимир Бороденко.

 

На думку представників забудовника, такі зустрічі є корисними і важливими. “В будь-якому випадку інтереси територіальної громади повинні бути і будуть нашим підприємством враховані. Ми не будемо нічого будувати без громадських слухань і необхідної дозвільної документації“, – заявив Віктор Яценко.

 

Більше дивіться у відео:

Bookmark the permalink.

Comments are closed.