З початку року в Ірпені 200 безпритульних тварин стали домашніми

Фото 04597

Відділ «Служба захисту та лікування тварин» КП «Управління благоустрою міста» за 10 місяців прилаштували 200 тварин і тепер вони – домашні. Про це повідомили на сайті 04597.

Від початку року було простерилізовано близько 450 кішок та котів, 200 собак, надано екстрену медичну допомогу 400 безпритульним тваринам.

Служба опікується не лише собаками чи котами, на її рахунку також біля 20 врятованих птахів, які були реабілітовані та повернуті у свій ореал проживання.

На рахунку віділу 3 собаки-інваліди, які пройшли довгий та важкий шлях до видужування та залишились живими завдяки небайдужим, коти-каліки, птахи, рептилії та неймовірна кількість щасливих історій.

Фото 04597

На сьогоднішній день заплановано довгоочікуване будівництво центру «Стерилізації та адопції безпритульних тварин» по вул. Покровській, де буде обладнано карантинний майданчик, ізолятор та тимчасову перетримку для чотирилапих. Усі необхідні документи на кінцевій стадії готовності. Своя перетримка для міста – це вагомий крок до стандартів поводження з тваринами у ЄС, прикладом є Львів та Житомир, де чисельність безпритульних скоротилась таким чином за 3 роки.

Соціалізовані тварини будуть шукати господарів, таким чином буде зменшуватися їх кількість на вулицях міста.

Нагадаємо, у наступному році буде введено в дію «Правила утримання і поводження з тваринами» у м. Ірпені, що змусить господарів відповідальніше ставитись до тварин і їх долі.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.