З наступного року “доступних ліків” стане більше

Уряд ухвалив ключові документи для запуску реформи системи охорони здоров’я, яка стартує з первинної ланки,  та розширив перелік “доступних ліків”. Про це повідомляє Ірпінська міська рада. 

“З 1 квітня 2018 року розпочинається національна кампанія “Обери свого лікаря”, відповідно до якої кожному українцю потрібно буде обрати свого лікаря (сімейного лікаря, терапевта, педіатра) та підписати з ним Декларацію на медичне обслуговування. До цього часу підписання Декларацій про вибір лікаря відбувається у пілотному режимі”, – йдеться в повідомленні.

 

Як зазначається, обрати сімейного лікаря можна незалежно від місця реєстрації чи проживання. Його послуги (консультації, направлення, довідки, профілактичні огляди, основні аналізи) для громадян будуть безкоштовними. Сімейний лікар може працювати як у медичному закладі, так і мати власну практику. Уряд спростив відкриття медпрактики – тепер для отримання ліцензії на власну медичну практику у сімейній медицині або педіатрії на процедуру в МОЗ потрібно буде витратити не 30, а всього 7 днів.

 

Як відомо, для того, щоб отримати препарати за програмою “Доступні ліки”, потрібно звернутись за рецептом до лікаря первинної ланки – сімейного лікаря чи терапевта, що працює в поліклініці, амбулаторії або має власну практику. Прийти з рецептом до аптеки з позначкою «Доступні ліки» і обрати препарат, який містить вказану в рецепті діючу речовину, та отримати його безкоштовно або з незначною доплатою. Кількість аптек, де можна отримати доступні ліки, постійно збільшується і на сьогодні до участі в програмі долучились вже 6 744  аптеки – це кожна третя аптека в країні.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.