Юлія Бережко-Камінська презентувала свою творчість у Луцьку

Нещодавно у Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки відбулася презентація книги “Пошепки і вголос” відомої української поетеси, головного редактора газети “Ірпінський вісник” Юлії Бережко-Камінської.

Під час презентації поетеса розповіла про Ірпінь, зачитала свої вірші, відповіла на запитання всіх охочих, а також представила колективну збірку “Римований Ірпінь”, вручивши її разом із туристичним путівником Ірпеня директору бібліотеки.

Читайте також: У міській бібліотеці Ірпеня презентували збірку “Римований Ірпінь”

Цього ж дня зустріч із поетесою відбулася і в Східноєвропейському національному університеті імені Лесі Українки.

“Життя змінюється, а разом із ним – і підходи до культури, до літератури. Зараз росте така молодь, яка мислить інакше, ніж попередні покоління, яка знаходить інші – нові форми. Яка розуміє, що культура є дуже важливою і вона повинна бути наповненою та самодостатньою. І коли є такий підхід, коли є такі люди, тоді все зовсім по-іншому відбувається”, – розповіла Юлія Бережко-Камінська.

Варто зазначити, що твори ірпінської поетеси увійшли до понад 40 колективних книг та альманахів, а зовсім нещодавно в Національному музеї Тараса Шевченка в Києві презентували проект видавництва “Самміт-книга” “Перша українська відеоантологія сучасної української поезії”, однією з авторів якої стала Бережко-Камінська.

Наступний виступ поетеси відбудеться в Київському міжнародному університеті, де разом із відомим письменником Любком Дерешом Юлія проект представить всеукраїнську акцію “Книга для сліпих” від видавництва Анетти Антоненко.

Нагадаємо, що нещодавно Юлія Бережко-Камінська спільно з академіком Петром Вольвачем розпочала збір поезій для проекту “Сад у сучасній українській поезії”, до участі в якому запрошує поетів, які у своїх творах торкаються теми саду. Результатом проекту стане вихід колективної книги та заснування плодового саду в Ірпені на території Будинку творчості письменників.

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.