Якщо закрити вуха, заплющити очі і набрати води в рота, то можна жити…

Сьогодні, у День пам’яті геноциду кримськотатарського народу, міський голова Володим Карплюк розповів у своєму блозі про Ларіне Хайбулаєву. Ця жінка одна з 6 тисяч переселенців з Сходу України та Криму, яким довелося покинути рідні домівки через окупацію та переїхати у наше місто. Вона розмовляє українською і є справжньою патріоткою України та відданою дочкою свого народу.

573c3a95079ae

«Дівчина народилися у Судаку. Як у багатьох переселенців, її життя розділилося на «до» і «після» окупації. Там вона була успішною журналісткою у галузі економіки, займалася інтернет-маркетингом. Тут вона, поживши деякий час в Ірпені, переїхала до Києва і відкрила невеличку власну справу – павільйон з продажу традиційних кримських чебуреків. Говорить, що це перший крок до її нової мрії – відкрити у столиці ресторан кримськотатарської кухні», – розповідає мер.

Зараз Ларіне веде активну громадську діяльність, багато допомагає рідним і знайомим у Криму. Кожен день вона починає з перегляду новин. Хоча у Криму не стріляють, але там – страшно. Кримцям висловлюються підозри в «екстремізмі» та «розпалюванні міжнародної ворожнечі». Як каже мати жінки: «Якщо закрити вуха, заплющити очі і набрати води в рота, то можна жити». Але кримські татари так жити не можуть…Можливо, якби не було зараз інформаційних технологій, то могла б повторитися історія 1944 року, коли  лише за три дні (18-20 травня) з Криму було виселено понад 180 тисяч людей, а їхнє майно – конфісковано.

Тої трагічної весни було депортовано і предків Ларіне, і прабабусю співачки Джамали, яка не тільки прославилася на весь світ, здобувши перемогу у пісенному конкурсі «Євробачення 2016», а й донесла  до мільйонів людей великий біль свого народу, його трагедію. Перемога Джамали зміцнила віру усіх кримських татар у те, що вони неодмінно повернуться додому! Бо Крим – Україна! Ларіне не втомлюється повторювати це і закликає усіх не мовчати, а діяти!

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.