Які продукти не можна їсти на голодний шлунок

Іноді, схопившись пізно вранці, ми просто не думаємо про правильний сніданок, на ходу закинувши в рот, що під руку попадеться. Ми підібрали 7 продуктів, які не можна їсти натщесерце.

1. Бутерброд 

Це один з найгірших варіантів, оскільки забезпечує організм великою кількістю жирів та калорій. Якщо ж ви звикли до сендвічів, то можна спробувати замінити батон на цільнозерновий хліб, а ковбасу – на сир.

2. Йогурт

Цей продукт містить бактерії і тому його краще вживати через дві години після основного прийому їжі або ж перед сном.

3. Свіжі овочі

Сніданок з свіжих овочів через наявність агресивних кислот може спровокувати гастрит чи навіть виразку шлунку.

4. Кава

 У разі постійного споживання кави натщесерце може виникнути гастрит. Пити каву можна тільки після повноцінного сніданку.

5. Каша швидкого приготування

Цукру у них багато, а користі мало. Крім того, в їх складі, як правило, велика кількість єшок (додаток Е), які не корисні для печінки.

6. Часник

Не їжте зранку страви, приправлені часником, адже буде неприємний запах з рота і в цьому корисному продукті міститься речовина алліцин, яка подразнює стінки шлунка і жовчного міхура.

7. Плавлений сир

Плавлені сирки готують найчастіше з відходів виробництва, до складу яких входить велика кількість жиру (пальмова олія), харчові добавки і багато солі. В результаті сир втрачає практично всі корисні властивості.

Джерело: https://1plus1.ua/

Bookmark the permalink.

Comments are closed.