Як залишатися здоровим до пенсії: лікарі озвучили прості правила

Експерти зі Всесвітньої організації охорони здоров’я розкрили прості правила, які допоможуть зберегти здоров’я.

Про це пише MedikForum.

Фахівці впевнені, що дотримання цих порад допоможе зберегти активність на довгі роки:

  • Рух – малорухливий спосіб життя веде до того, що організм недоотримує кисень, а кровоносні судини втрачають еластичність.
  • Повноцінний сон – незважаючи на те, що тривалість сну пов’язана з індивідуальними особливостями кожної людини, експерти радять відводити для сну не менше 7 годин.
  • Здорове харчування – слід контролювати вживання вуглеводів і тваринних жирів, упор робити на продукти, багаті білками і клітковиною.
  • Контроль ваги – зайва вага або ожиріння негативно позначаються на кров’яному тиску, який стає причиною розвитку багатьох захворювань.
  • Відмова від шкідливих звичок – куріння і алкоголь сприяють ранньому старінню і виникненню патологій.
  • Уникати стресу – завантаженість роботою провокує виникнення напруги, що викликає викид в кров гормонів стресу.
  • Відвідувати лікарів – щоб уникнути незворотних наслідків слід регулярно проходити медичні огляди і здавати аналізи.

Нагадаємо, вчені з Оксфордського університету спростували твердження про те, що вживання одного-двох алкогольних напоїв в день може захистити від інсульту. Їх дослідження показало, що артеріальний тиск і ризик інсульту неухильно зростають з підвищеним споживанням алкоголю.

Представники Університету Тафтса (приватний дослідницький університет) провели дослідження, в якому взяли участь 27 тисяч осіб. Науковці проаналізували, як прийом ряду поживних речовин пов’язаний зі швидкістю смерті. Виявилося, що продовжують життя лише ті поживні речовини, які організм отримав з продуктів харчування, а не таблетки.

Bookmark the permalink.

Comments are closed.