Як відновитися після новорічних свят: 5 топ-порад лікарів Приірпіння

У період новорічних і різдвяних свят ми дозволяємо собі багато зайвого. Це стосується не тільки їжі, але і алкоголю, і способу життя. Постійні ходіння в гості, різні корпоративні заходи і свята, все це накопичується і в кінцевому підсумку позначається на стані організму. Лікарі Координаційного центру Ірпінської міської поліклініки надали прості рекомендації, щоб допомогти організму швидше прийти в норму.

1. Даємо організму повноцінний відпочинок
Це означає повноцінний сон (не менше 8 годин на день), піші прогулянки на свіжому повітрі і яке-небудь спокійно заняття “для душі”.

2. Виводимо токсини
Їжте більше цитрусових та пийте воду. Вдень слід випивати не менше двох літрів рідини. В якості корисного пиття підійде чиста негазована вода або зелений чай без цукру.

3. Скинути зайві калорії
Це не означає відразу сісти на жорстку дієту. Найкращі результати в даному випадку дадуть овочеві дієти, такі як капустяна дієта або особливий низькокалорійний Боннський суп. Після вихідних на такій дієті ви зможете повернути собі колишні форми, і до того ж дасте невеликий перепочинок шлунково-кишковому тракту, який відчував підвищене навантаження в період новорічних свят.

4. Снідайте йогуртом
Нехай вранці після застіль вам здається, що ви наїлися на кілька тижнів наперед, в жодному якому разі не ігноруйте сніданок. Адже це запорука вашої бадьорості і енергії на весь день. Тільки замініть на деякий час звичні ранкові страви (тости, яєшню або сендвічі) на нежирний йогурт (0,5-1,5% жирності).

5. Відмовтеся від вечерь перед сном
У період свят мало хто дивився на годинник, вирушаючи вечеряти. Але свята закінчилися, тому пора повертати режим харчування в норму. Так, стежте, щоб останній прийом їжі відбувся не пізніше, ніж за 3-4 години до сну!

Більше актуальних новин Ірпеня та Приірпіння шукайте у нас у соцмережі Facebook,  та Telegram!

Bookmark the permalink.

Comments are closed.