Як відновлюється Ірпінь: інтерв’ю з Дмитром Негрешею

photo_2022-10-31_22-57-49

Команда, яка працює на відновлення зруйнованого росіянами Ірпеня, щодня звертається по допомогу до міжнародної спільноти. Про це в інтерв’ю сайту «Київщина 24/7» розповів керуючий справами виконавчого комітету Ірпінської міської ради Дмитро Негреша, який координує міжнародні зв’язки Ірпеня.

«Ми об’єдналися у велику команду, до якої увійшли міський голова, наші депутати, Інвестиційна рада Ірпеня, Фонд відновлення Ірпеня, волонтери, заступники міського голови, працівники виконкому й комунальних підприємств… Ми щодня відсилаємо сотні листів у більшість країн світу з проханням про допомогу. Монтуємо десятки відеопродуктів та презентацій руйнувань, працює команда перекладів багатьма мовами світу. Сьогодні нашим першочерговим завданням є пошук міжнародних партнерів, які допоможуть Ірпеню законсервувати на зимовий період зруйновані дахи будинків, отримати необхідні матеріали, встановити вікна та двері», – сказав Негреша.

photo_2022-10-31_22-57-50

Він відзначив, що Ірпінь відвідали лідери провідних країн світу, «але тепер побачене ними має отримати якісну форму у вигляді прямої міжнародної підтримки відновлення Ірпеня».

«Сьогодні ми акумулювали і в міськраді, і через Фонд відновлення Ірпеня великий масив заявок жителів громади та їхні потреби у відновленні домівок, консервації дахів, потреб у будівельних матеріалах. Наразі ми віримо, що до біди нашого міста прислухаються і міжнародні партнери України, і керівництво центральних органів влади», – зазначив керуючий справами виконкому.

Він підкреслив, що сьогодні місто активно відновлюється. Зокрема, триває заміна вікон, відновлюються покрівлі та стін будинків, ремонтуються ліфти, оновлюються  дороги, тротуари, з’являються нові світлофори.

photo_2022-10-31_22-57-50-2

«Для цього із міського бюджету було виділено 112,5 млн грн. Допомагає Ірпеню й область. Зокрема, на закупівлю будматеріалів для відновлення пошкоджених споруд вже виділено 25 млн грн і заплановано виділення ще 30 млн грн. Місто наразі очікує й першу допомогу від держави, це значно прискорить відновлення», – повідомив Дмитро Негреша.

Нагадаємо, в інтерв’ю польському виданню «Gazeta Wyborcza» Ірпінський міський голова Олександр Маркушин розповів, що низка іноземних фондів використали тему відбудови Ірпеня для свого піару. Він відзначив, що «було багато випадків, коли приїжджали представники якогось іноземного фонду, підписували меморандум, фотографувалися, потім зникали і не надавали жодної допомоги».

Bookmark the permalink.

Comments are closed.